En NorDan Ytterdør er tett - på alle måter

Støy kan være en stor plage og å redusere lydnivåene mellom ute og inne kan være avgjørende for
trivsel og velvære. Behovet for ytterdører med høye krav på lydreduksjon blir derfor vanligere. 

Ytterdører med ekstremt bra lydverdi
NorDan ytterdører kan leveres med følgende lydklasser: Rw 38dB og Rw 40dB. Velg vannavstøtende HDF eller nyheten kompaktlaminat, malt i valgfri farge, montert sparkeplate eller andre smarte tilvalg. Alle NorDan ytterdører produseres med doble stålplater og er tettet mellom karm og dørblad med tettelist av silikon og ekstra klimapakning, dette gjelder også alla våre lyddører. I tillegg har vi en tredje tettelist på dørene med lydklasse Rw 40dB.


Markedets tetteste dører?
Den ekstra klimapakningen på alle våre dører gjør at vi med stolthet kan si at vi produserer Skandinavias tetteste dører. Dette viser de seneste testene som ble utført på SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitutt.

  • Høyeste klasse – E900, for vanntetthet ihht EN 12208, innebærer at døren, helt uten avskjerming i overkant, klarer 900 Pascal med vind og vanntrykk uten at det lekker inn. 900 Pascal tilsvarer en vindhastighet på ca. 36 meter/s eller 130 km/h.
  • For luftlekkasje mellom karm og dørblad, ihht EN 12207, har også testresultatene vist at døren oppfyller den høyeste klassen, klasse 4 med trykk på 600 Pascal.
  • NorDan Ytterdør har også klart en stormsikkerhetstest på 1800 Pascal.

Tettheten mellom dørblad og karm er viktig ved prøvetrykk for å måle luftlekkasjen i hus. NorDan Ytterdør bidrar til et bedre testresultat.


« Gå tilbake