NorDan lanserer elektronisk dørlås

ID Lock AS, et datterselskap i NorDan-konsernet lanserer i dag en helt ny, elektronisk dørlås. Lanseringen markerer starten på en ny generasjon moderne, digitale adgangsprodukter for ettermontering.

ID Lock 101-serien er markedets mest moderne, digitale dørlås for ettermontering. Dørlåsen kan åpnes ved å taste PIN-kode på touchpanelet eller ved å bruke en RFID-brikke. Låsen leveres også med en fjernkontroll for låsing og opplåsing fra hvor som helst i huset. Produktet leveres i en komplett pakke klar til montering på ytterdører produsert etter skandinavisk standard.

Trygt valg
Dørlåsen er den kanskje viktigste enkeltkomponenten for å gi en følelse av trygghet i et hjem. Det har vært førende i utviklingen av ID Locks første produkt til markedet, sier daglig leder Alv Kåre Rasmussen.
– Elektroniske dørlåser skal tilby helt nye funksjoner, samtidig som de ikke skal være vanskeligere enn tradisjonelle mekaniske låssylindere i daglig bruk. Derfor har vi jobbet målrettet med innovasjon og testing, slik at produktet tåler det værharde, norske klimaet – og varer år etter år. Og en av de beste tingene med ID Lock er at man kan glemme nøkkelen for alltid!

Gründerbedrift
Etter å ha identifisert et stort markedspotensial innen adgangs- og låsesegmentet, ble ID Lock AS etablert i 2012 av gründerne Geir Anfinsen og Henning Skogstø. To år etter gikk NorDan AS inn som hovedaksjonær i selskapet, og nå lanseres det første låsproduktet beregnet for både privat- og næringsmarkedet. Styreleder Tore Rasmussen er veldig fornøyd med utviklingen selskapet har hatt, og ser fram til fortsettelsen.
– Elektronisk adgangskontroll er ikke et nytt konsept i seg selv, men den store utbredelsen har vært hindret av at eksisterende systemer ofte er kompliserte og beregnet på helt andre bruksområder enn bolighus. Med ID Lock oppgraderes dørlåsen med helt nye funksjoner, samtidig som brukervennligheten er satt i fokus.

Forhandlere og nettbutikk
Produktet vil i hovedsak bli solgt igjennom NorDans eksisterende forhandlernettverk. Ved lanseringstidspunktet selges ID Lock hos alle Tore Ligaards avdelinger i Norge og gjennom selskapets egen nettbutikk på www.idlock.no. I tillegg kan låsen kjøpes sammen med nye ytterdører fra NorDan, som da vil være klargjort for enkel montering.

Les mer på ID Lock sine hjemmesider