Innadslående vinduer 

Trygge vinduer for store og små

I Norge, som i store deler av Europa er innadslående vinduer et populært valg hos mange. Optimal sikkerhet, funksjonalitet og stilrent design er bare noen av de mange fordelene med innadslående vinduer.

Det finnes flere typer innadslående vinduer, men som navnet tilsier har alle disse en felles funksjon – de åpnes innover, slik at vindusfeltet går innover i rommet når vinduet blir åpnet. Hos NorDan kan du velge mellom 3 typer innadslående vinduer:
Sikkerhetsvindu, NTech One og bunnhengslet vindu.  

sikkerhetsvindu_innvendig_åpent_venstre

Sikkehetsvinduet – et sikkert valg

Med sine karakteristiske tre håndtak er Sikkerhetsvinduet fra NorDan lett gjenkjennelig. NorDan Sikkerhetsvindu ble lansert i 1961 og har siden da vært det sikreste vinduet på markedet. Med sine 7 låsepunkter, godt beskyttede beslag og glasset som er limt til vindusrammen, er Sikkerhetsvinduet et sikkert valg. Dessuten, har vinduet gjennomgått omfattende testing og fått flere sikkerhetsmerker.  

Vinduet har 3 luftestillinger og man kan enkelt åpne hele vindusrammen innover. Dette gir mulighet for sikker og trekkfri lufting, utvendig vask fra innsiden og mulighet for rømningsvei i tilfelle brann.

ntech_one_vindu_åpent_innvendig_topp

NTech One

NTech One er et toveissvingende vindu, utstyrt med kun en vrider. Topp moderne beslagteknologi gir en avansert, men samtidig svært enkel og brukervennlig låsemekanisme. Med en vrider kontrollerer du alle fem låsepunktene og kan selv bestemme om vinduet skal åpnes bunnhengslet eller sidehengslet.

Når vinduet åpnes bunnhengslet, får du en trekkfri og barnesikret luftestilling. Ved sidehengslet åpning kan vinduet åpnes hele 90 grader, slik at du kan trygt vaske utsiden av vinduet innenfra. NTech One kan også fås som to-fløyet vindu.

Sikre og motstandsdyktige vinduer

Alt tatt i betraktning har innadslående vinduer mange fordeler sammenliknet med andre typer vinduer. Framskreden oppbygging og de avanserte låsemekanismene gjør at innadslående vinduer passer bra i de fleste byggeprosjekter – alt fra skoler og barnehager til eneboliger og leilighetskomplekser.

Sikkerhet er viktig i alle bygg. Med innadslående vinduer er du sikret trygg utlufting som vil forhindre at blomsterpotter eller andre gjenstander faller ut og treffer noen. Samtidig vil ikke et åpent innadslående vindu være til hinder for allmenn ferdsel på utsiden av bygget, spesielt i nederste etasje.

Et innadslående vindu i full åpning lar deg trygt vaske hele vindusflaten innenfra. Du slipper å bøye deg ut eller bruke andre hjelpemidler for vask utenfra. Ved full åpning kan både Sikkehetsvinduet og NTech One brukes som fullverdig rømningsvei i tilfelle brann*.

En ting som gjør innadslående vinduer mer motstandsdyktige sammenliknet med andre vinduer er plasseringen av tettelisten. Alle beslag på innadslående vinduer ligger innenfor tettelisten og er dermed beskyttet mot vann og fuktighet utenfra, samt salt og andre forurensede stoffer. Dette gir innadslående vinduer ekstra motstandsdyktighet mot det nordiske klima.

Tilpasset dine behov

Det allsidige og tidløse designet til innadslående vinduer passer inn i både moderne og mer tradisjonelle bygg. Dessuten finnes det utallige kombinasjonsmuligheter for innadslående vinduer. Hos NorDan kan du også velge innadslående vinduer som fagvindu eller kombinasjonsvindu. Fagvindu gir et mer tradisjonelt uttrykk med to vinduer i en karm, enten med eller uten midpost. Kombinasjonsvinduet lar deg velge fritt mellom faste og åpningsbare rammer, ferdig montert i en og samme karm. 

En annen viktig fordel med innadslående vinduer er deres fleksibilitet når det kommer til tilvalg. Med innadslående vinduer har du mulighet til å få tilpasset både solskjerming, glassrekkverk og myggnetting. Et glassrekkverk, også kalt fransk balkong er et ypperlig tilvalg til innadslående vinduer. Med denne løsningen får du den perfekte mulighet til å slippe inn både lys og frisk luft i ditt hjem, på en enkel og sikker måte. Myggnettingen monteres slik at det ikke er i veien for bruken av vinduet, og man kan lufte fritt uten at innsekter kommer inn. Når det gjelder solskjerming, kan både Screens, persienner eller plisségardiner fås skreddersydd til akkurat dine vinduer.

*For at et vindu skal bli et godkjent rømningsvindu, må den ha en fri høyde og bredde på minimum 150 cm til sammen. Det er også krav om at vinduet skal ha minimum 60 cm fri høyde og 50 cm fri bredde.

NorDan