Glasstyper

Få mer ut av vinduene dine med riktig glasstype. Vi tilbyr et stort utvalg av glassalternativ til våre produkter.

Sikkerhetsglass

NorDan tar sikkerheten på alvor. Personlig trygghet og sikkerhet mot innbrudd må vurderes nøye når man avgjør hvilken type sikkerhetsglass som er påkrevd. Det er også viktig å ikke bare vurdere glassalternativene, men se hele monteringen og konstruksjonen under ett.

Sikkerhetsglass finnes i en rekke ulike utførelser, med beskyttelse mot ulike påkjenninger: Fallrisiko, personskade ved kollisjon, innbrudd, hærverk, prosjektiler og trykkbelastning. Noen forskriftskrav løses med tykkere glass, andre med spesialglass. De to vanligste løsningene for sikkerhetsglass er herdet- og laminert glass.

Lyd- / støydempende produkter

Støy kan resultere i alvorlige helseproblem, men få har kjennskap til at vinduer er et av de svakeste punktene når det gjelder støy. Velg derfor NorDans støydempende vinduer. Vi i NorDan tilbyr produkter som gir en støy­reduksjon på ca. Rw+Ctr. 35 dB, avhengig av produktvalg. Viktig å nevne er at NorDan alltid oppgir lydverdien for hele produktet – glass, karm og ramme – ikke bare for glasset.

Solglass

For mye varme eller lys som stråler inn i et rom kan gi områder som er ubehagelig å bo eller arbeide i. Solbeskyttende produkter kan brukes til å kontrollere hvor mye lys og varme som slippes inn i rommet. Typisk er det at sørvendte fasader som er utsatt for mye sol har store fordeler med lys og varmeregulerende produkter.

I vårt kalde land i nord så kan det virke underlig at vi har behov for å stenge varmen ute. Stadig forbedrede byggemetoder og konstruksjoner, resulterer i bygg med bedre varmebalanse og økt behov for kjølig sommerstid.

Vi har valgt en løsning som slipper inn godt med lys, men stopper ca 70% av solvarmen. Dette gir en merkbar positiv effekt på innemiljøet i store deler av året og bidrar til en stabil varmebalanse i huset.

Selvrensende glass

Store vindusflater kan være vanskelig å rengjøre, spesielt i høyden, hvor det er vanskelig å komme til. Bioclean er et selvrensende belegg som, ved hjelp av UV-stråling, frigjør smuss på glasset mens regnet skyller glasset rent. Resultatet er rene vinduer som krever mindre rengjøring.

(Det er viktig å huske at Bioclean glass kun vaskes med mildt vaskemiddel, og alle kjemiske produkter slik som husvask må unngås. Dersom arbeid som maling etc. utføres, må Bioclean glasset tildekkes.)

Antidugg glass

På dager med kalde og klare netter og høy luftfuktighet kan det oppstå kondens på utsiden av glasset. Godt isolerte vinduer, med lav u-verdi, slipper ut mindre varme. Dette kan medføre kondens på utsiden av glasset.

Med et kondensreduserende belegg på det ytterste glasset reduseres danning av dugg på utsiden betraktelig. Belegget hjelper glassoverflaten med å holde temperaturen høyere enn duggpunktstemperaturen, slik at du kan nyte klar utsikt året rundt.

OBS! Antidugg glass må håndteres med forsiktighet. Glasset må ikke skrapes og skal tildekkes ved utføring av arbeid som kan føre til skade på belegg. (feks v/maling, sliping, ol).

Dekorative glasstyper

Hvert vindu tjener sin hensikt og det er ikke alltid man ønsker et helt klart glass i de mer private rom. NorDan tilbyr flere glasstyper og varianter av innsynsreduserende glass. Spesielle og dekorative glasstyper, slik som etset glass, og Cotswold glass er tilgjengelig på forespørsel.

Ønsker du å vite mer om de forskjellige glasstypene?
Sjekk ut NorDan Glasskolen.

Flere funksjoner

Glassene i NorDan-vinduer kan leveres med et stort utvalg tilleggsfunksjoner. Ta kontakt med forhandler for å tilpasse ditt glass.

MARKEDETS BESTE GARANTIORDNING

Nye vinduer og dører er en viktig investering i produkter som skal vare i lang tid. Nå tar NorDan et enda større ansvar og innfører Kundeløftet: Markedets beste garantier for vinduer og dører. Vinduer og dører fra NorDan er til å stole på, kvalitet skal oppleves hver eneste dag gjennom mange år. Derfor er vi stolte av å tilby markedets beste garantier gjennom vårt kundeløfte. NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter skreddersydd til dine behov.

NorDan