Velg type glass i vinduene dine

Lydreduksjon, personsikkerhet, innbruddssikkerhet eller innsynsreduksjon. Vi tilbyr et stort utvalg av forskjellige glassalternativer

Glasstyper

NorDan tar sikkerheten på alvor. Personlig trygghet og sikkerhet mot innbrudd må vurderes nøye når man avgjør hvilken type sikkerhetsglass som er påkrevd. Det er også viktig å ikke bare vurdere glassalternativene, men se hele montering og konstruksjonen i ett.

Sikkerhetsglass
Sikkerhetsglass finnes i en rekke ulike utførelser, med beskyttelse mot ulike påkjenninger: Fallrisiko, personskade ved kollisjon, innbrudd, hærverk, prosjektiler og trykkbelastning. Noen forskriftskrav løses med tykkere glass, andre med spesialglass. De to vanligste løsningene for sikkerhetsglass er herdet- og laminert glass.

Laminert glass
Laminert glass består av to eller flere lag med glass som limes sammen med en spesiell folie. Laminert glass kan leveres av flere lag av glass og folie, basert på dine krav. Når laminert glass knuses holder folien glasspartiklene samlet. Resultatet er en barriere som fortsatt er sterk nok til å holde innbruddstyver ute. NorDan anbefaler laminert glass i alle dører og sidefelt til dører, og i områder hvor kollisjoner mellom mennesker og vinduer kan forekomme.

Herdet glass
Herdet glass er fra 4-6 ganger sterkere enn vanlig glass av samme tykkelse. Herdet glass produseres ved at det ferdige glasset varmes opp før det hurtig kjøles ned igjen. Slik avkjøles den ytre overflaten på glasset raskere enn midten. Det skaper en forspenning i overflaten, noe som gjør glasset langt vanskeligere å ødelegge. Når herdet glass knuser blir glasspartiklene mange, små og relativt ufarlige.

Lyd- / støydempende produkter

Støy kan resultere i alvorlige helseproblem, men få har kjennskap til at vinduer er et av de svakeste punktene når det gjelder støy. Velg derfor NorDans støydempende vinduer. Vi i NorDan tilbyr produkter som gir en støy­reduksjon på ca. Rw+Ctr. 38 dB, avhengig av produktvalg. Viktig å nevne er at NorDan alltid oppgir lydverdien for hele produktet – glass, karm og ramme – ikke bare for glasset.

Solglass

For mye varme eller lys som stråler inn i et rom kan gi områder som er ubehagelig å bo eller arbeide i. Solbeskyttende produkter kan brukes til å kontrollere hvor mye lys og varme som slippes inn i rommet. Typisk er det at sørvendte fasader som er utsatt for mye sol har store fordeler med lys og varmeregulerende produkter.

I vårt kalde land i nord så kan det virke underlig at vi har behov for å stenge varmen ute. Stadig forbedrede byggemetoder og konstruksjoner, resulterer i bygg med bedre varmebalanse og økt behov for kjølig sommerstid.

Vi har valgt en løsning som slipper inn godt med lys, men stopper ca 70% av solvarmen. Dette gir en merkbar positiv effekt på innemiljøet i store deler av året og bidrar til en stabil varmebalanse i huset.

Flere funksjoner

Glassene i NorDan-vinduer kan leveres med et stort utvalg tilleggsfunksjoner. Ta kontakt med forhandler for å tilpasse ditt glass.

ForhandlereVårt kundeløfte

Behovene er mange og komplekse. NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter skreddersydd til dine behov. Vi har som mål å gjøre det enklere for deg å velge.
NorDan