NORDAN VINDUER

Kvalitetsprodukter skreddersydd dine behov. Vi har som mål å gjøre det enklere for deg å velge.

Tre / aluminium

Vinduer fra NorDan kan leveres både med og uten utvendig vedlikeholdsfri aluminiums­bekledning. Aluminiumsbekledningen beskytter trevirket mot UV-stråling, noe som bidrar ytterligere til produktets levetid.

Hel aluminium

NorDan leverer vindu og dører i hel aluminium. Dette er et materialvalg som gir helt unike egenskaper i forhold til styrke, størrelse, varighet, brannsikkerhet m.m.

SoundTech

Med verdier helt opp mot Rw 49 dB er NorDan klasseledende på støy, og sikrer svært god komfort innvendig selv om trafikken raser forbi på utsiden. Tilpasset de strenge kravene som stilles fra byggherrer i de store byene.

Biokompositt

Produsert i et miljøvennlig biokompositt-materiale. Slitesterkt og robust. Vinduene produseres i en stor 3D printer som kan produsere vinduer og dører opp til 1,5 meters bredde og 2,5 meters høyde. Produksjonstiden for ett vindu er cirka to timer.

DETTE BØR DU TENKE PÅ VED VALG AV VINDU

U-verdi

Energieffektiviteten i et vindu kalles U-verdi, som beskriver hvor mye varmeenergi som lekker gjennom produktet. Jo lavere U-verdi, jo bedre energiegenskaper har vinduet. Korrekt U-verdi får man kun ved å måle over hele produktet, og ikke bare på glassoverflaten. I NorDan fokuserer vi på å lage så tette vinduer som mulig. Det sikrer lavest mulig energitap og tåler store påkjenninger fra vind. Dagens standard i Norge er U-verdi på 0.8 for småhus. U-verdi 1,2 er maks tillatte U-verdi ved omfordeling i et energiregnskap.

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig, men for NorDan handler fokus på sikkerhet om mye mer enn å bare holde uvedkommende ute. Minst like viktig er det å sørge for gode løsninger som gjør de på innsiden trygge. God barnesperre hindrer små barn i å åpne vinduet uønsket, og solid konstruksjon og beslag tåler store belastninger.
Hvis ulykken skulle inntreffe er det godt å vite at NorDan leverer godkjente brannvinduer. Forskjellige typer bygninger kan også utløse forskjellige krav til brannbeskyttelse. Velger du vinduer fra NorDan hjelper vi deg med å finne de rette produktene som tilfredsstiller alle krav du har til brannklassifikasjoner. Vi har produkter sertifisert opp til El60.

Montering og vedlikehold

Et godt vindu er et vindu som er montert på riktig måte. For å sikre at våre vinduer yter optimalt har vi utviklet VIS, et system for standardisert montering av vinduer. Det garanterer at monteringen blir helt tett, samtidig som du oppnår høyest mulig U-verdi. VIS gir også en betydelig innsparing av tid når vinduet monteres, noe som betyr at du sparer kostnader.
Kjernen i vinduene våre er og har alltid vært tre, som er et suverent råmateriale for å lage vinduer som holder varmen inne og været ute. For lengst mulig levetid og for å oppnå den beste garantien anbefaler vi allikevel å velge produkter med aluminiumsbekledning. Da forlenger vi garantien mot sopp og råte til hele 30 år, samtidig som behovet for vedlikehold blir langt lavere.

Hvilken betydning har vinduet for deg og meg?

Du har kanskje ikke tenkt så mye over det. De bare er der. Men, hvilken betydning har egentlig vinduer og dører for deg og meg? Hvilken misjon har de, og hvordan påvirker de hverdagslivet til oss mennesker?


For å forstå betydningen de faktisk har på deg og meg, hver eneste dag, er det kanskje enklest å tenke seg hvordan det hadde vært uten. Se for deg butikker i bybildet uten et eneste vindu. Lukk øynene og se det for deg. Lukket? Ja, det hadde vært en utrolig innesluttet og lukket verden. Uten mulighet for å se inn, eller for den saks skyld ut hadde vi hatt en helt annen oppfatning av alt rundt oss. Rett og slett en stor begrensning på hverdagslige opplevelser.

Et vindu skal gi deg innsyn og utsyn, inspirere, gi deg lyst, trekke deg inn, få deg til å drømme og oppleve et univers av det som omgir deg. Vi er utrolig takknemlige for å få lov til å være med å åpne opp verden slik at du og jeg kan oppleve det mangfoldet som er rundt oss.

Her til lands har vi vær for viderekomne –
da bør både du og vinduene være skodd for det.

NorDan leverer alle vinduer i tre eller tre med aluminiumsbekledning.
Vi hjelper deg og gir råd om hva som passer for deg.

Perfekt samspill

Alle NorDan vinduer kan leveres med utvendig vedlikeholdsfri aluminiums­bekledning. Aluminiumsbekledningen beskytter trevirket mot UV-stråling, noe som bidrar ytterligere til produktets levetid. Undersøkelser viser at dette er det beste valget både for miljøet og lommeboka. Kontakt en av våre forhandlere for mer informasjon.

MARKEDETS BESTE GARANTIORDNING

Nye vinduer og dører er en viktig investering i produkter som skal vare i lang tid. Nå tar NorDan et enda større ansvar og innfører Kundeløftet: Markedets beste garantier for vinduer og dører. Vinduer og dører fra NorDan er til å stole på, kvalitet skal oppleves hver eneste dag gjennom mange år. Derfor er vi stolte av å tilby markedets beste garantier gjennom vårt kundeløfte. NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter skreddersydd til dine behov.

NorDan