Foringer

Hva er nytt?

For dekkende overflatebehandling vil vi bruke Svanemerket fuktbestandig MDF som standard, mens fingerskjøtt laminert furu vil være valget for transparent overflatebehandling. Når det gjelder bunnforing til dører, fortsetter vi å bruke oljet amerikansk rød eik.

Svanemerket MDF

Våre standardforinger produseres i Svanemerket fuktbestandig MDF av beste kvalitet. Svanemerket stiller strengere krav til bruk av sertifisert råvarer og bruk av gjenvunnet materiale som sagspon. Det er videre lagt vekt på redusert bruk av miljø- og helseskadelige stoffer, god holdbarhet og gjenvinnbarhet. Produksjon av Svanemerket MDF oppfyller også strenge krav vedrørende energiforbruk, noe som gir redusert klimabelastning. Denne typen MDF innholder mer voks som derfor gir bedre motstand mot fuktighet. Produktet er svært formstabilt og har minimal bevegelse etter montering, sammenlignet med produkter i furu.

Forbedringer

Økt kvalitet på MDF som er fuktbestandig og Svanemerket.
Foringer/blomsterbrett som skal overflatebehandles med dekkende overflatebehandling får ett strøk med UV-lakk som grunning og to strøk med vannbasert maling som toppstrøk.
Lengdebegrensning før skjøting av foringer økes.
Hjørneforbindelsene blir levert forboret med montert sentrumstapp for enkel sammensetting og stabil montering.

Tilvalg

Tricoya som bunnforing/blomsterbrett anbefales der det er utsatt for mye fuktighet.
Eks. bad og ved kjøkkenbenk.
Super Seal for å forsegle overflatebehandlingen på bunnforinger/blomsterbrett som er utsatt for stor slitasje. Denne behandlingen gir noe blankere overflatefinish.

NorDan