Spar energi med effektive løsninger fra NorDan

Det finnes flere måter å forbedre energieffektiviteten i et hjem på, og to av de viktigste tiltakene man kan gjøre er å redusere energiforbruk og å styre det på en smart måte. Oppvarming utgjør i Norge en stor del av energiforbruk i bygg. Faktisk, går omtrent 78% av energien i norske husholdninger til oppvarming av bygg og varmtvann.

Gamle vinduer og dører kan være de største strømslukere i ditt hjem

Vinduer og dører spiller en stor rolle når det kommer til energiforbruk i et hjem. I følge Enova, kan gamle, dårlig isolerte vinduer stå for opptil 40 prosent av det totale varmetapet i en bolig.

Dermed kan det å bytte vinduer og dører være nøkkelen til betydelige besparelser på strømregningen – både på kort og lang sikt.Flere fordeler ved oppgradering av vinduer og dører

Energieffektiviteten i et vindu kalles u-verdi, som beskriver hvor mye varmeenergi som lekker gjennom produktet. Jo lavere u-verdi, jo bedre er isoleringsevnen til et vindu.

I henhold til byggeforskriftene på 80-tallet, hadde vinduene krav på u-verdi på 2,4. Sammenliknet med dagens krav (TEK 17) på 0,8, er forskjellen på varmeisoleringen betydelig større fra vinduer laget på 80-tallet.

Ved å skifte vinduer og dører vil du oppnå følgende: Du vil spare strøm og dermed penger, innetemperaturen blir jevnere og du får en høyere bokomfort. Du får bedre energimerking og øker verdien på bolig.

Lurer du på hvor mye du kan spare ved å bytte ut dine eksisterende vinduer og dører? Bruk NorDan sin energikalkulator som hjelper deg å beregne hvor mye energi og klimagassutslipp du kan spare.

3-lags glass gir bedre isolasjon

I dag er det kun vinduer med 3-lags glass som kan oppnå en u-verdi på 0,8 eller lavere.

Det ekstra glasslaget i 3-lags glass skaper et isolerende luftrom som reduserer varmeoverføringen mellom ute og inne. Dette er med på å gi vinduer med 3-lags glass lavere u-verdi, og dermed en enda bedre isolasjonsevne.

NorDan anbefaler alltid vinduer med 3-lags glass, uavhengig om det er nybygg eller rehabilitering. 

Gode vinduer – en langvarig investering

Vinduer og dører har mye å si når det kommer til energiforbruk i et hjem. Derfor er det viktig å velge produkter av høy kvalitet som vil vare i mange år.

NorDan tilbyr et bredt utvalg av vinduer, balkongdører og skyvedører med både Svanemerket og GreenTech sertifisering. Produktene blir laget med bærekraft i fokus, og oppfyller strenge krav til energieffektivitet og materialbruk.

Et Svanemerket vindu eller dør er et av de mest isolerende i hele verden og blir laget av bærekraftig trevirke, samt minst mulig miljøbelastende stoffer i overflatebehandling og isolasjon. I tillegg får du 10 års produktgaranti på Svanemerkede vinduer og dører.

Vår GreenTech-serie består av produkter som er Svanemerket, har 3-lags glass og aluminiumsbekledning. Samtidig sørger vi for andre miljøtiltak som kortreiste produkter, karbonnøytalt transportregnskap og en returordning.

Vinduer og dører i GreenTech-serien har en forventet levetid på 60 år. I tillegg gir vi deg opptil 30 års garanti mot sopp og råte. Gode vinduer og dører med lang levetid vil sikre langvarig energieffektivitet i din bolig.

NConnect – smart energistyring

I tillegg til å bytte ut gamle vinduer, kan det også være lurt å tenke på hvordan man kan optimalisere energiforbruket i et hjem. En effektiv måte å oppnå dette på er å investere i smart energistyringsteknologi.

I følge Enova kan en husstand med smart energistyring spare inntil 20% av sine totale energikostnader.

Med vår løsning, NConnect, kan du styre energiforbruket i hjemmet ditt på en mer effektiv måte.

Ved hjelp av NConnect kan du for eksempel programmere varmesystemet ditt til å slå seg på eller av på visse tider. Med sensorer i vinduer og dører kan oppvarmingen deaktiveres når du åpner for utlufting.

I tillegg kan du lage scenarioer for å senke innetemperaturen og slå av lys og elektroniske apparater om natten eller når du er borte.

Med automatisering av screens kan solskjermingen styres automatisk etter behov, noe som kan bidra til redusert bruk av aircondition på solrike dager. Alt dette vil sikre optimalt energiforbruk i ditt hjem.

Kun 2990,- Inkl. installasjon, sensorer og styringsenhet

Installasjon av NConnect koster fast kr. 2990,- pr. boenhet, inkludert montering og programmering fra installatør. Dette inkluderer også sensorer i NorDan vinduene, IDLock, samt 1 stk. gateway.

Dersom du har screens, og ønsker å styre disse også, koster instllasjonen fast kr. 4490.- (2990.- + 1500.-) pr. boenhet uavhengig av antall screens. Med screensstyringen følger med en Tahoma Switch fra Somfy.


Med NConnect kan du styre følgende produkter fra NorDan:
• NorDan Smartdør (Ytterdører med IDlock)
• NorDan terrassedører
• NorDan NTech & GreenTech vinduer
• NorDan Screens med IO motor og Tahoma switch

NorDan