Tre Taarn, et solid tre

Tre Taarn er det kalt og dette unike prosjektet ligger på Varatun i Sandnes.

Det første av «tre tårn» ble påbegynt i desember 2010 og ble ferdigstilt i august 2012. Enterprise kostnaden er 78 millioner eks mva, og bygget rommer 33 leiligheter i størrelse 75 til 215 kvm. Bygget er særdeles spennende og materialvalget er førsteklasses. . Fasaden har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. NorDan AS, som produserer kvalitetsprodukter, har levert vinduer i topp klasse. NorDan’s leveranse består av tilnærmet vedlikeholdsfrie aluminiums belagte vinduer. Sortimentet her er NorDan’s flaggskip, sikkerhetsvindu, og faste karmer. Produktene holder U-verdi 1,0 og har soldempende glass. Vriderne er nedsenket for å være tilpasset skrå fasader.

Et flott prosjekt med optimale sol og utsiktsforhold i høy slank bygningskropp. Første boligplan er løftet opp fra bakken slik at stammen inneholder trapp, heis og et sjenerøst adkomstrom. Uteområdet er overdekket med røtter som danner sittebenker og lekeapparater.

Byggherre: Rundeskogen As
Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør
Arkitekt: Helen & Hard
Tekst og foto: Ole Harald Dale

NorDan