Myrkdalen Hotel

Myrkdalen hotel har, som første ledd i en fjellandsby, valgt NorDan som vindu og dør leverandør i prisverdig prosjekt.

Dette flotte, moderne hotellet har installert tilnærmet vedlikeholdsfrie aluminiums bekledde NorDan vinduer.

Vinduene er levert med 105/80 karm og ramme, og produktene har trelagsglass som blant annet inneholder støystopp og soldemping. Hotellet har universell utforming, sorteringsgraden var på 75 prosent, og det ble praktisert tørt bygg under oppføringen. Veggene har 25 cm isolasjon og taket har i snitt 40 cm med isolasjon. De flotte NorDan vinduene har en U-verdi på 0,9. Nor Dan har levert ND NTech Fastkarm m/Lukkeramme, ND NTech Fastkarm, flaggskipet ND NTech Sikkerhetsvindu, samt ND NTech sikkerhets dører.

Prosjektleder Geir Sørland sier at det har vært kompetansehevende å føre opp et så komplekst hotellbygg. Sivilarkitekt Einar Jarmund i Jarmund/Vigsnæs Arkitekter forteller at det har vært viktig å skape et hotellbygg som både kan stå alene og som kan inngå i en tett landsbystruktur. Takformen og knekken på bygningskroppen gjør at bygget både ser mindre ut enn det er og at det har en dialog med fjellandskapet.

Byggherre: Myrkdalen Hotel
Totalentreprenør og prosjekteringsledelse: Backer Entreprenør
Arkitekt: Jarmund/Vigsnæs Arkitekter MNAL
Tekst og foto: Ole Harald Dale

NorDan