Preikestolen fjellstue

Dette skulle bli Norges mest miljøvennlige bygg

Moderne arkitektur i unik natur. Miljøvennlig, energivennlig samt universell utforming var forretnings ideen til prosjektleder Bernt Krogh for Preikestolen Fjellstue.

Moderne arkitektur i unik natur. Miljøvennlig, energivennlig samt universell utforming var forretnings ideen til prosjektleder Bernt Krogh for Preikestolen Fjellstue. Dette skulle bli Norges mest miljøvennlige bygg. Prosjektleder fikk tips om NorDan’s ledende vindusteknologi, med flaggskipet NTech, fra fagmiljøet innenfor Sintef Byggforsk.

NorDan har levert NTech passiv fastkarm med en U-Verdi av 0,7, utadslående sikkerhetsdører, to fløyet sikkerhetsdører, fast sidefelt og skyvedører. Alle skyvedørene er levert med 3 lags glass til en U-Verdi av 0,9. Fargen på produktene er redwood. Standard solfaktor ble bestilt da standarden er god nok som solskjerming. Dette sier mye om NorDan’s kvalitet på produktene. I følge Bernt Krogh var valget svært enkelt. Produktene er energi klassifiserte A som gjør Preikestolhytta til et lavenergi/passivt bygg.

Sivilarkitekt Dag Krass hadde, gjennom programmet Norwegian Wood, forpliktet seg til å finne vinduer med svært gode energi egenskaper. ”NorDan’s NTech vinduer var midt i blinken for oss, og vi er svært fornøyde med resultatet”.

Byggherre: Stavanger Turistforening
Arkitekt; Helen & Hard, Dag Krass

NorDan