Fra 70-tallshus til stilren familiebolig

Et standard norsk 70-tallshus er forvandlet til en moderne bolig med kvaliteter og stil som tiltrekker seg både publikum og lovord. Her finner du både en realisert foldedør-drøm og et sprekt inngangsparti som ønsker varmt velkommen.

I et nabolag preget av det man på slutten av 1970-tallet ville kalt «vanlige hus», er det ett som skiller seg kraftig ut. Ikke på en prangende eller ufin måte. Det er rett og slett lekkert.

Helt nytt hus
– Vi har byttet alt, gjort det mer stilrent og moderne. Huset har fått ny kledning og nytt tak, vi har tatt bort takutstikkene og skiftet det meste av dører og vinduer. Det er som et helt nytt hus, forteller huseier Jan Gunnar Rydell-Nessa.
Nå sitter han i sommersolen på Sola i Rogaland utenfor den delen av boligen som har gjennomgått de største endringene.
– Vi forlenget det gamle karnappet i stuen sånn at vi heller fikk et utstikk med stort vindu. Inne er det en bred karm med sitteplasser. Mellom stuen og terrassen har vi satt inn en foldedør i aluminium som gjør at vi kan åpne helt opp mellom ute og inne.

Drømte om foldedør
Som teknisk tegner og var det naturlig for Jan Gunnar å tegne boligprosjektet selv. Foldedøren var imidlertid en bestilling fra ektefellen Trine. Den hadde hun drømt om lenge.
– Trine vokste faktisk opp i dette huset, men da foreldrene hennes ville flytte ut var vi ikke klare til å kjøpe det. Det angret vi på, så da det kom for salg igjen i 2019 slo vi til, forteller Jan Gunnar.
Planleggingen av rehabiliteringen startet rett etter innflytting, og i februar i år var de klare til å sette i gang. Med byggeår 1978/79 var vinduer og dører mer enn klare for utskiftning.

NorDan leverer kvalitet

Både vinduer og balkongdører er levert med utvendig aluminiumsbekledning som sørger for lang levetid og lite vedlikehold.

– Det var mye råte og med en gang vi hadde fått satt i de nye vinduene og dørene merket vi forskjell på temperaturen inne. Så det var et stort løft. Stort sett har vi byttet ut vinduer i like størrelser, men noen steder har vi fått større vindusflater som slipper inn mer lys.

Kvalitetsvinduer og dører var et naturlig valg for Rydell-Nessa. Både vinduer og balkongdører er levert med utvendig aluminiumsbekledning som sørger for lang levetid og lite vedlikehold.

– Jeg kjenner godt til NorDan og vet at de leverer god kvalitet. Det er ikke noe tull med dem. Produktene ser bra ut og de holder, det erfarer jeg også i mitt daglige virke, sier han.

Digital dørlås
Familien Rydell-Nessa har valgt dører med solid konstruksjon som matcher det moderne uttrykket perfekt. Hoveddøren Galleri er for alle som liker rene linjer og plane flater, og varianten som er valgt her har tre sirkulære glasspartier som skaper akkurat nok spenning i uttrykket. Bi-inngangen ved garasjen har fått Horisont-dør som er produsert med tanke på et værhardt norsk klima.

– Både hoveddøren og bi-inngangen er utstyrt med ID Lock, som gjør at vi aldri trenger å tenke på nøkkel. Det er veldig praktisk for en familie på fire, avslutter Jan Gunnar.

NorDan