“Jeg lever et hektisk liv, det er godt å lande foran utsikten gjennom våre store NorDan-vinduer”

– Sander Sagosen

Nye utsikter for Sander Sagosen

Etter flere år i utlandet som internasjonal håndballstjerne kommer Sander Sagosen (27) nå hjem. I Trøndelag skal han og kona, Hanna, starte et nytt kapittel i det som har blitt deres drømmehus. I juli venter de sitt første barn.

– Det er utrolig stort å skulle bli far, og det blir godt å komme hjem, forteller en av verdens beste håndballspillere, kjent for sin jordnære holdning til egen stjernestatus.

Håndballkarrieren er slettes ikke over selv om Sander kommer hjem til Trondheim. Planen er nå å løfte det lokale laget, Kolstad, til å bli et av verdens beste håndballag.

Paret Sagosen har i ni år bodd utenfor Norges grenser. Nå ønsker de å skape et trygt og godt familieliv i nærheten av Sanders barndomshjem, på vakre Ranheim i Trøndelag.

– Da muligheten bød seg, og det ble snakk om at vi skulle flytte hjem, var det viktig for oss å finne selve drømmehuset. Vi har bodd i så mange leiligheter de siste årene, så vi vet hva vi synes er viktig og hva vi ønsker oss, forteller Sander og Hanna.

Kvalitetsbevisste valg

Angrepsstrategien ble å få huset bygget. Tilfeldighetene ville ha det til at byggherre, Christian Hilstad, hadde et spennende prosjekt på gang i samarbeid med Fagsnekker’n Robert Hilstad AS.

To unike boliger skulle bygges på Ranheim. Ekteparet Sagosen kjente godt til utbygger, som selv skulle bo i det ene huset. De visste at god kvalitet og høy standard var verdier de delte med både Fagsnekker’n og byggherren.
– Det har blitt vårt drømmehus! Christian Hilstad gjorde det lett for oss å ta kloke valg for fremtiden, blant annet gjennom NorDan og Tore Ligaard, forteller Sagosen fornøyd.

Alle vinduene, utvendig og innvendig solskjerming, balkong- og skyvedører er fra NorDan, og her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Alt er nøye gjennomtenkt, med god hjelp fra fagspesialister.

Christian Hilstad har hatt travle uker med å ferdigstille huset til Sagosens hjemkomst, og den nært forestående familieforøkelsen deres. Han er strålende fornøyd med byggeprosjektet og det, som ved hjelp av gode samarbeidspartnere, har vært en prosess med god flyt.

– Dette ble så bra! Sander og Hanna skal nok trives her, sier Hilstad.

Christian og Sander har vært venner siden barneskolen, og nå blir de naboer. Husene har blitt bygget samtidig, og mange av valgene de har tatt er like. Begge har valgt vinduer fra NorDan og det var ifølge husbygger ikke et vanskelig valg

– Vi har sansen for det som kan vare, og det som oser kvalitet, forteller Hilstad. Tore Ligaard as er en av NorDans største og viktigste forhandlere, og en av Hilstads absolutt foretrukne samarbeidspartnere. Der har de fått god veiledning, og leveransene fra NorDan direkte til byggeplassen gikk knirkefritt.

Etterlengtet utsikt

De to imponerende eneboligene er bygget inn i terrenget på Ranheim, med storslått utsikt utover Trondheimsfjorden og de høyreiste fjellene på andre siden.

– Når man har bodd i utlandet i mange år, lærer man å sette ekstra stor pris på Norge. Vi har savnet den vakre naturen med blå fjorder og høye fjell, derfor har valg av vinduer hatt mye å si for oss, forteller ekteparet Sagosen.

De store NorDan-vinduene i front, rammer perfekt inn naturen de har savnet. De har valgt duggfrie vinduer, da Trøndelagsklimaet kan være både fuktig og ubarmhjertig. Med sorte aluminiums-bekledde trevinduer glir de perfekt inn i den gjennomførte stilen.

Sol ute, lys inne

Med så store, gode vinduer er riktig solskjerming viktig. I fronten av huset har paret valgt innvendig solskjerming, også fra NorDan.

– Det viktige for oss var at den skulle passe godt inn i stuen, være praktisk og mulig å ta helt bort når den ikke er i bruk. Vi er så fornøyde med hvordan det har blitt, smiler de ferske huseierne.

Med de etterlengtede lyse vår- og sommerkveldene i Trøndelag er utvendig solskjerming noe paret er glade for at de valgte. Med den har de sikret seg godt inneklima også på varme sommerdager. I tillegg til å redusere solstråler og opptil 90% av solvarmen, kan NorDan Screens styres både manuelt og automatisk. Når solen går ned bak fjellene, skjuler solskjermingen seg også elegant.

Åpne dører

– Skyvedørene er bare helt magiske, vi liker så godt at vi kan åpne opp fronten av huset. På fine solskinnsdager får man følelsen av å stå ute over fjorden, smiler Sagosen.

Ekteparet valgte to NorDan skyvedører i overgangen fra stuen og kjøkkenet, og ut på terrassen. På den måten visker man nesten ut grensene mellom inne- og uterom.

– Disse er vi så begeistret for! De kan stå åpne med god plass på begge sider slik at vi kan fly inn og ut om vi skulle trenge noe, forteller Sander. Det er ingen tvil om at de har sett for seg det nye livet på Ranheim.

Sagosen valgte en balkongdør i fullt glass på gjesterommet, selvsagt sort og aluminiums-bekledd. Balkongdørene fra NorDan er hardføre, og tilnærmet vedlikeholdsfrie, noe som passer bra for nybakte foreldre som har andre ting å tenke på. Utbygger er tydelig på at NorDans produkter er valgt med tanke på fremtiden.

– Vi hadde ikke så stor kjennskap til vinduer og dører før dette prosjektet, men nå vet vi at vi alltid vil velge NorDan. Produktene er av så høy kvalitet og utvalget er stort, forteller Sander.

Ved å flytte hjem har Sagosen kanskje lukket noen dører, men åpnet mange flere. Nå kan sønnen og sommeren bare komme.

NorDan