Derfor bør du velge 3-lags glass til dine vinduer

Når strømprisene er høye, vurderer flere av oss andre alternativer for hvordan vi kan redusere bruken av strøm i våre hjem.

Det finnes flere alternativer til oppvarming av hus, men mange av oss glemmer hvor viktig isoleringsevnen til et hus er når det kommer til strømforbruk. Et hus med dårlig isoleringsevne trenger mye energi for å holde varmen inne.

Og vet du hva som er de viktigste elementene som definerer isoleringsevnen til et hus? Jo, det er faktisk dine vinduer som bestemmer hvor godt isolert huset ditt er. Visste du forresten at varmetapet fra eldre vinduer kan utgjøre over 40 % av boligens totale varmetap?

Det er flere måter man kan forbedre boligens isoleringsevne, men kanskje den aller viktigste er å investere i bedre og mer isolerende vinduer.

NorDan anbefaler alltid vinduer med 3-lags glass, uavhengig om det er nybygg eller rehabilitering.

NorDan energi varmetap

Det finnes flere grunner til hvorfor du bør velge 3-lags glass til dine vinduer:

Du slipper kaldras og oppnår bedre innetemperatur året rundt

Som navnet tilsier, har 3-lags glass vinduer 3 separate lag med glass og 2 spacere mellom dem som er fylt med gass for å gi betraktelig bedre isoleringsevne til dine vinduer.

Det hjelper deg med å opprettholde jevn temperatur året rundt og du slipper kaldras.

Dermed får du et bedre innemiljø og oppnår en høyere bokomfort i boligen din.

Du sparer strøm

Den største fordelen med å investere i vinduer med 3-lags glass er at du sparer strøm hele året. Bedre isolerte vinduer hjelper deg med å opprettholde jevn temperatur i boligen din både om sommeren og om vinteren. På denne måten sørger vinduene dine for at oppvarmings- og air condition-systemene dine jobber mindre og minimerer strømforbruket ditt.

Riktige vinduer bedrer ikke bare inneklima, men er en effektiv metode for å redusere strømforbruket og klimagassutslippene. Bruk NorDan klimakalkulator aktivt for å se hvor mye riktig valg av nye vinduer har å si for klima og energiforbruket.

Huset ditt får høyere verdi

Ved å investere i vinduer med 3-lags glass kan du øke verdien og avkastningen på boligen din.

Denne investeringen kan gjøre boligen din mer attraktiv i markedet og komme til gode hvis du noen gang skal vurdere å selge boligen.

God isoleringsevne og lavt energiforbruk er viktige egenskaper i boligmarkedet.

NorDan