18. oktober braker det løs på Bygg Reis Deg 2023 – byggenæringens viktigste møteplass. Også i år har vi en rekke spennende produkter, tjenester og konsepter å vise frem.

Årets tema for NorDan stand er «Enda mer bærekraftig». Hos NorDan får du enda mer muligheter og valg når det kommer til bærekraftige løsninger for vinduer og dører. På årets Bygg Reis Deg får du et innblikk i vår engasjement for innovasjon, kvalitet og bærekraftig fremtid.

– Vi har som tradisjon å alltid bringe med oss noe nytt og forbedret hver gang. Det har vi også i år, forteller Anders Roulund, innovasjonssjef ved NorDan. Du får blant annet se og vite mer om GreenTech – vårt enda mer bærekraftige produktalternativ. Under messen vil vi i tillegg introdusere deg for NConnect – markedets mest komplette løsning for energisparing og sikkerhet, for enda mer kontroll over energiforbruket i ditt hjem. Samtidig lanserer vi MyNorDan –  et lojalitetsprogram for kunder som gir enda mer fordeler for deg som kunde. Bygg Reis Deg er en viktig møteplass for bransjen, og for oss i NorDan er det et svært verdifullt arrangement.

– Forberedelsene starter allerede en uke etter forrige Bygg Reis Deg var ferdig, sier Roulund. Her får vi treffe mange kjente og stifte nye bekjentskaper. Vi håper du kommer innom vår stand for en knallgod NorDan vaffel og en trivelig vindusprat. Vi har mye å vise frem på standen og vi gleder oss til å gi gode råd og svare på alle små og store spørsmål som måtte komme.

Anders Roulund
Innovasjonssjef NorDan

Besøk oss på Stand B02-04. 18-21 oktober 2023.

Digital stand

For deg som ikke har mulighet til å delta på Bygg Reis Deg, har vi en digital stand som er tilgjengelig døgnet rundt. Her kan du finne all informasjon om våre produkter, nyheter og konsepter.

GreenTech

Vi er oppriktig stolte av å kunne presentere GreenTech, et enda mer bærekraftig produktalternativ. GreenTech er utviklet med hjerte for miljøet og med tanken på en tryggere, grønnere fremtid. 

For at et produkt skal kunne bære GreenTech-merket, skal det være Svanemerket – et krav om minst mulig negativ miljøbelastning gjennom hele vinduets levetid. Det omfatter produktets energieffektivitet, samt bruk av bærekraftig trevirke og minst mulig miljøbelastende stoffer i blant annet overflatebehandling og isolasjon. I tillegg får alle Svanemerkede produkter 10 års produktgaranti.

Et GreenTech produkt skal være aluminiumsbekledd og ha 3-lags glass. Aluminiumsbekledning sikrer svært høy motstand mot korrosjon på overflaten og gjør produktet langvarig og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Som et resultat, har aluminiumsbekledde produkter en forventet levetid på 60 år og hele 30 års garanti mot sopp og råte. 3-lags glass gir lavere u-verdi og bedre isoleringsevne, noe som bidrar til lavere energiforbruk når det kommer til oppvarming av bolig. Et lavere energiforbruk vil være gunstig for både deg og miljøet.

Selv om høy kvalitet og lang levetid er viktige faktorer for å skape mer bærekraftige produkter er det ingen ting som varer evig. Dette er også et aspekt som GreenTech tar høyde for.

Når man kjøper et GreenTech produkt, får man vårt løftet om at vi er villige til å ta produktet i retur når det en gang i fremtiden er modent for utskiftning. Slik tar vi ansvar for produktene vi selger i dag, og et utvidet ansvar for ansvarlig håndtering av produktene i fremtiden.

Det er mer enn bare det fysiske produktet som bidrar til utslipp. Både valg og behandling av råmaterialer samt transporten av det ferdige produktet ut til kunden er kilder til økt CO2 avtrykk. Derfor sørger vi for karbonnøytralt transportregnskap og kortreiste produkter. Kortreist vil si at produktet er produsert i våre norske fabrikker til det norske markedet.

For å kompensere vårt fotavtrykk ytterliggere har vi blitt «Trefaddere». Målet med prosjektet er å dyrke fram miljøskoger som skal binde CO2. Når du velger et GreenTech-produkt, planter vi et tre. Hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Det er vår felles innsats som blir til en hel skog. Ditt bevisste valg når du kjøper GreenTech, bidrar til dette.

MyNorDan

Under årets Bygg Reis Deg lanserer vi MyNorDan
– et lojalitetsprogram, hvor du som kunde får en rekke fordeler, helt gratis.

– Ideen om et lojalitetsprogram ble til da vi har et stort ønske om å komme nærmere sluttkunden. Vi ønsker at kundene skal få et forhold til de vinduene og dørene de har kjøpt. Det finnes et mangfold av mulighet og tilvalg som få er klar over, forteller innovasjonssjef Anders Roulund.

Våre produkter er en stor del av byggets hverdag

Sammen med samarbeidspartnere leverer NorDan i dag mye mer enn dører og vinduer. Vi er i dag en større del av hjemmets energisparing og sikkerhet. MyNorDan ønsker å inspirere deg til å utnytte produktenes egenskaper, samtidig som at vi synliggjør verdiene du som sluttkunde oppnår med å oppgradere og gjøre mer energieffektive og bærekraftige valg.

En rekke fordeler

Man får mange fordeler med å bli medlem i MyNorDan. Du får blant annet utvidet ruteknusegaranti, tilbud på NConnect, eksklusive kampanjerabatt på flere tilleggsprodukter, samt nyttige tips og råd. Og i tillegg gir du et bidrag til Redd Barna.

#SkogReisDeg

Klarer vi sammen å plante en ny norsk klimaskog under Bygg Reis Deg?

I sammenheng med lansering av MyNorDan under Bygg Reis Deg, kjører vi kampanjen #SkogReisDeg. Det innebærer at for hver person som registrerer seg i MyNorDan, planter vi et tre.

Et tre er bare et tre, men hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Det er vår felles innsats som blir til en hel skog. Registrer deg i MyNorDan, så er du også med på å plante en ny norsk klimaskog.

Kampanjen lanseres under Bygg Reis Deg, 18. oktober.

NConnect

I dagens travle verden har teknologiske fremskritt revolusjonert måten vi lever og interagerer med våre hjem på. Tiden har kommet der teknologi ikke bare forbedrer vår komfort, men også vår sikkerhet og bærekraft. Vårt samarbeid med Rackit gir deg løsningen på nettopp dette.

Sikkerhet har alltid vært viktig for NorDan. Med tilknytning til FG-godkjent alarmsystem, samt skjulte sensorer i vinduer og dører har du det som trengs for å koble til det ypperste av boligalarm med vekterutrykning og oppkobling til brannsentral. Du kan også enkelt aktivere boligalarm og få varsling på egen mobil når innbrudd- eller brannalarm utløses.

– NConnect er betjent av en av verdens største smarthusplattformer, Alarm.com. Systemet er FG-godkjent, noe som hever sikkerhetsnivået, samt minimerer risiko for feil og ivaretar krav om personvern, sier Bjarte Falch Pedersen, partner i Rackit.

ID Lock er en smart og sikker elektronisk dørlås, designet for å tåle nordisk klima. Med tilkoblingen til app kan låsen enkelt betjenes fra hvor som helst.

– Systemet har også en meget god løsning for moderne kameraovervåking, adgangskontroll og smart ringeklokke, fortsatt styrt på en og samme app, forteller Bjarte.

Ønsker du varsel om at barna er kommet hjem? Bli minnet på å låse inngangsdøren etter at du har reist hjemmefra? Eller ønsker du en ringeklokke med kamera som registrerer bevegelse utenfor døren? Her kan du legge til de funksjonene du har behov for i din bolig.

NorDan Screens er en utvendig solskjerming integrert i fasaden. Den stopper opptil 90% av solvarmen og kommer montert på produktet fra fabrikk. Sammen med vind- og lyssensorer kan man la NorDan Screens selv ta hånd om oppgaven med å skape et godt innemiljø. Og når solen ikke lenger er sjenerende, skjuler solskjermingen seg elegant. Med NConnect kan du styre og se status på din Screens i en app fra hvor som helst i verden.

Den mest miljøvennlige energien er den man ikke bruker.

– Norske husstander kan spare inntil 20% av sitt totale energiforbruk ved å velge smart energisparing, fastslår Pedersen. Med koblinger mellom vinduer, dører, termostater, lys og alarm kan du effektivisere strømbruk og la huset selv ta hånd om energisparing og sikkerhet uten å måtte være fysisk til stede i huset.

Bjarte Falch Pedersen
Partner i Rackit

Følg med for å få med deg lansering av markedets mest komplette løsning for energisparing og sikkerhet under Bygg Reis Deg 2023.

Hel Aluminium

SlimLine – et produkt tilpasset byantikvaren

På standen vår i år får du se vår Hel Alu SlimLine løsningen. SlimLine er et produkt tilpasset byantikvaren som ønsker å erstatte gamle smijernsvinduer med nye og bedre aluminiumsprodukter. Løsningen gjør at du beholder det gamle uttrykket samtidig som du får kvalitetsprodukter med lav u-verdi. Du får de smaleste profilene på markedet med maksimalt utnyttelse av lysinnslipp.

Hel Aluminium dører – robuste og elegante

Dører i aluminium gjør mer enn å holde været på en armlengdes avstand. Bak en tilsynelatende enkel konstruksjon ligger det utallige timer med produktutvikling og materialtesting som sammen sikrer en attraktiv og funksjonell dør med lang levetid.

Foldedøren gjør akkurat det man forventer av den: Rammene foldes til siden slik at åpningen ut blir helt fri, uten poster  i lysåpningen. Når den er lukket holder den uværet ute, og den energieffektive konstruksjonen sikrer at varmen holder seg inne. Med en maksimal bredde på hele 6,6 meter og høyde på 2,785 meter gir Foldedøren svært mange muligheter for å viske ut skillet mellom inne og ute.

Ytterdørene kan tilpasses mange bruksområder. Privatboliger med ønske om et slående inngangsparti, næringslokaler med behov for pålitelig adkomst eller offentlige bygg med spesielle sikkerhetskrav. Ytterdører i aluminium kan leveres i like mange varianter som det finnes ønsker: Fra glassdør til helt tette, og med mange ulike alternativer for energiytelse og utseende.

Utallige fargemuligheter

NorDan leverer sine produkter med glans 30, som gir et stilrent og dempet uttrykk. Det er likevel mulig å velge glans 70 og 80 på alle Hel Aluminiums produkter, samt velge ulik farge for anodisering på innsiden og utsiden. NorDan tilbyr 22 standardfarger, men finner du ikke noe her som passer ditt prosjekt, så kan vi levere de fleste RAL og NCS farger som tilvalg. Vi har i tillegg forskjellige anodiserte farger tilgjengelige om man foretrekker dette.

NorDan Solar

Neste generasjons solfanger

NorDan Solar solfanger er designet for enkelt å kunne inkludere solfanger i byggets fasade. Denne typen solfangere egner seg både for nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Installasjon i eksisterende bygg er særlig gunstig dersom berederen er moden for utskifting eller når fasade skal utbedres.

For boliger skyldes mesteparten av energiregningen oppvarming og solfangere er den mest effektive løsningen for å dekke varmebehovet med fornybar energi.  Installeres solfangere i fasade, kan store deler av energibehovet til oppvarming av rom og tappevann dekkes med grønn og lønnsom energi.

Inaventa Solar leverer energidelen av fasadeelementene, mens NorDan og Rubicon tilpasser og monterer solfangeren til ønsket fasade.

NorDan Rubicon

NorDan Rubicon er en totalleverandør av fasadeløsninger i aluminium og glass. De leverer arkitektoniske perler som tåler krevende værforhold.

Store glassflater i fasaden skaper kontakt med verden utenfor og bidrar til å redusere skillet mellom ute og inne. Glasset bringer dagslys inn i bygningen, reduserer behovet for kunstig belysning og utgjør en kilde til velvære. Fasaden beskytter mot energitap, den beskytter mot regn og vind.

NorDan Rubicons fasadeløsninger er basert på kunnskap og teknologi som setter menneske og natur i fokus. Aluminium og glass oppfyller alle krav til bærekraftig produktutvikling og materialkretsløp. Det legges til rette for omfattende designmuligheter og funksjoner kombinert med funksjonssikkerhet, lang levetid, brukerkomfort og energieffektivitet.

Konsept produkter

Et konsept produkt er hvordan vi innbiller oss at fremtidens vinduer og dører kan se ut. Det er vanskelig å spå fremtiden, men gjennom markedsundersøkelser og utforsking av nye idéer, kan vi få en anelse om hvordan fremtidens vinduer og dører ser ut.

På vår stand på Bygg Reis Deg, kommer du blant annet til å finne kunstneriske konsepter på flere ytterdører. Unike motiver som viser hvordan farger blir mer og mer viktig i en verden hvor mye begynner å se likt ut.

Vi i NorDan er glade i å blande gammelt og nytt. Derfor må vi også inkludere den velkjente balkongdøren i et av våre konseptprodukter. Hva er neste steg for balkongdøren, og hvordan kan den se ut i fremtiden? Nettopp dette har vi nå konstruert, og vi gleder oss til å vise frem hvordan fremtidens balkongdør kan se ut.

Venta Windows

Venta Windows er en velkjent merkevare for vinduer og dører i uPVC med fokus på høy kvalitet, produsert av NorDan UAB.

Vår produksjon befinner seg i Litauen og har vært drevet der siden 1994 med snart 30 års erfaring. Varemerket Venta Windows er en del av NorDan Gruppen AS, en av de ledende dør- og vindusprodusentene i Europa. Venta Windows’ uPVC-produkter er perfekt tilpasset de tøffeste miljøer og markedskrav.

Venta Windows streber etter å tilby best mulig service og produkter av høyeste kvalitet for å oppnå et perfekt, langsiktig samarbeid med kundene. Små, men meningsfulle endringer i produkt-, salgs- og serviceprosesser er viktige detaljer som hjelper våre kunder å spare tid. På kort sikt er det kanskje bare små detaljer, men på lang sikt har de små detaljene en stor påvirkning på menneskers livskvalitet.  Vi vektlegger sterke relasjoner med våre kunder, slik at de stoler på våre produkter og vår kompetanse slik at det blir enkelt å jobbe med oss.

ID Lock 202 Multi – smart, sikker og smidig

ID Lock 202 Multi er en robust, fremtidsorientert og brukervennlig elektronisk dørlås.

Låsen er utviklet etter det samme, strenge kvalitetssystemet som forgjengeren. ID Lock 202 Multi er FG-godkjent – en bransjestandard fastsatt av forsikringsbransjen. Dette gir deg trygghet når det gjelder innbruddssikkerhet og kvalitet på din ID Lock.

 Med tilleggsmoduler Zigbee eller Z-Wave kan låsen enkelt knyttes til ulike smarthussystemer, og slik kan man inkludere låsen i små og store løsninger for smarte hjem.

ID Lock 202 Multi leveres i to farger: svart og sølv

Innvendig myggnetting

Gjennom alle årets sesonger er det ikke alltid like enkelt å tenke føre var, sesongplager slik som myggen og andre insekter blir til bekymringer man heller tar der og da.

For utadslående vinduer monteres myggnettingen på innsiden. Her er nettingen festet i skinner på hver side av rammen og kan dermed enkelt løftes opp når den ikke er i bruk eller for å komme til vrideren på vinduet.

Til balkongdører har vi myggnetting med sideveis plisséfunksjon. Den lukkes og åpnes sideveis og gir full kontroll over hele åpningsfeltet. Myggnetting til balkongdører og utadslående vinduer kan fås i 3 forskjellige farger: 2 nyanser av hvit og en svart. Selve duken på myggnettingen fås i svart.

Komplisert montering? Nei takk. NorDan myggnetting kommer med ferdigborret hull, slik at den lett kan monteres på ditt vindu eller balkongdør. Også vedlikehold av myggnetting er en enkel sak. Alt du trenger for å få en skinnende ren netting er å tørke den med en fuktig klut, mens børstelisten støvsuges lett uten å skrape i aluminiumen. 

NorDan