NorDan investerer 100 millioner i fabrikken på Moi

Nå skal roboter styre lageret, takmonterte solceller levere elektrisitet og topp moderne maskiner produsere morgendagens vinduer og dører.

Mer enn 100 millioner kroner skal investeres på Moi i Rogaland, i det som allerede er Norges største vindusfabrikk. 

Viktig satsning

Investeringen løfter den allerede moderne vindusfabrikken ytterligere, og er et viktig signal om en offensiv satsning på det norske vindusmarkedet, sier adm. direktør i NorDan AS, Trond Magnar Unhammer: 

–  NorDan er Norges største vindusprodusent og en hjørnesteinsbedrift på Moi. Med denne investeringen tar vi et stort løft for fremtiden, noe som vil komme både lokalsamfunnet, våre ansatte og ikke minst kundene til gode i mange år fremover, sier han. Unhammer får støtte av hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet ved fabrikken, Marianne Hammerslund-Skåland. 

–  Dette er en viktig investering for NorDan AS, som også vil skape positive ringvirkninger for hele lokalsamfunnet. Jeg er stolt over alle som bidrar til den verdiskapningen vi har ved fabrikken, og fornøyd med at vi allerede har en lønnsomhet som viser at det er et potensial for investeringer i økt konkurransekraft, sier hun. 

Gleder seg over millioninvestering: Fabrikksjef Torfinn Knutsen, bærekraftansvarlig Lena Rannestad Kloster, økonomisjef Dina Eik, konsernsjef i NorDan Gruppen, Dag Kroslid, hovedtillitsvalgt Marianne Hammerslund-Skåland, markedsdirektør i NorDan Gruppen, Johannes Rasmussen og adm. direktør i NorDan AS, Trond Magnar Unhammer. 

Effektivt og presist 

Fabrikksjef Torfinn Knutsen gleder seg over moderniseringen, som innebærer det største løftet siden de store fabrikkhallene ble reist på slutten av 1960-tallet.  

– Et nytt maskinsenter bestående av tre helt nye linjer vil gi en betydelig effektivitetsøkning. Et splitter nytt, robotstyrt lager levert av Autostore sørger for tilgang til deler og komponenter når de trengs i produksjonen. I tillegg øker vi flyten og skaper en sikrere arbeidsdag for medarbeiderne, sier han.  

Konsernsjef i NorDan Gruppen og styreleder i NorDan AS, Dag Kroslid, vektlegger viktigheten av bærekraftperspektivet i investeringsprogrammet. 

– I NorDan har vi en tydelig tradisjon for å investere i våre fabrikker, og det er meget positivt at vår hovedfabrikk på Moi tilføres moderne produksjonsteknologi samtidig som den fokuserer på tiltak innenfor bærekraft, sier han. 

NorDan