Innadslående vinduer
Trygge vinduer for store og små

Vinduer spiller en avgjørende rolle i utformingen, funksjonaliteten og sikkerheten til ethvert hjem eller bygning. Valg av riktig type vindu kan påvirke både estetikk og komfort, samtidig som det ivaretar behovene for sikkerhet og praktisk bruk. Et populært valg hos mange er innadslående vinduer, som åpnes innover, slik at vindusfeltet går innover i rommet når vinduet blir åpnet.

Blomster og gjenstander står trygt i vinduskarmen

Laget for ytelse

Innadslående vinduer som Sikkerhetsvinduet og NTech One byr på en rekke fordeler som gjør dem til et utmerket valg i de fleste byggeprosjekter. Framskreden oppbygging og de avanserte låsemekanismene i denne type vinduer gir mulighet for trygg og sikker utlufting. Dette forhindrer at gjenstander som blomsterpotter faller ut og potensielt skader noen. Samtidig vil ikke et åpent innadslående vindu hindre allmenn ferdsel utenfor bygningen, spesielt i de nedre etasjene.

Både Sikkerhetsvindu og NTech One kan åpnes helt, noe som gjør vindusvask enkelt og trygt, uten behov for farlige utstigninger eller andre hjelpemidler for vask utenfra. I tillegg kan innadslående vinduer ved full åpning, brukes som fullverdig rømningsvei i tilfelle brann*.

En annen fordel med innadslående vinduer er plasseringen av tettelisten. Alle beslag er plassert innenfor tettelisten, noe som beskytter vinduet mot inntrengning av vann, fuktighet, salt og andre forurensende stoffer utenfra. Dette gir vinduet ekstra motstandsdyktighet mot de utfordrende nordiske klimaforholdene. Samlet sett er innadslående vinduer et smart valg som kombinerer sikkerhet, brukervennlighet og værbestandighet i et vindu.

Tilpasset dine behov

Det allsidige og tidløse designet til innadslående vinduer passer inn i både moderne og mer tradisjonelle bygg. Dessuten finnes det utallige kombinasjonsmuligheter som gir deg friheten til å skape akkurat det vindusuttrykket du ønsker.

Fagvindu gir et mer klassisk uttrykk med to vinduer i en karm, enten med eller uten midpost. Kombinasjonsvinduet lar deg velge fritt mellom faste og åpningsbare rammer, ferdig montert i en og samme karm. Men det stopper ikke der – innadslående vinduer har stor fleksibilitet når det kommer til tilvalg. Her har du mulighet til å få tilpasset både solskjerming, glassrekkverk og myggnetting.

*For at et vindu skal bli et godkjent rømningsvindu, må den ha en fri høyde og bredde på minimum 150 cm til sammen. Det er også krav om at vinduet skal ha minimum 60 cm fri høyde og 50 cm fri bredde.
NorDan