Elva Hotell inviterer naturen inn
med vinduer fra NorDan

Elva Hotell er et lite, arkitektonisk hotell, perfekt plassert i hjertet av Voss. Her kan du nyte en avslappende atmosfære med en unik utsikt over elva og den majestetiske fjellheimen.

Hotellet har 14 rom og består av et hovedbygg og fem frittstående småhus. Husene er formet for å passe inn i landskapet og på den kompakte tomten, men også for å åpne opp mot utsikten. Det er utsikt ikke bare innenfra, men også mellom bygningene. Hvert rom gir følelsen av en skjermet opplevelse, der gjestene har nær kontakt med naturen og utsikt over elva og mot fjellene.

Vinduer med utsikt

En av de viktigste elementene i prosjektet er vinduer og deres plassering. Selv om husene står tett på hverandre, gir utformingen og plasseringen av bygningene en privat opplevelse av omkringliggende natur fra hvert rom gjennom de store vindusflatene, sier arkitekten Sam Hughes.

I tillegg til vinduenes utseende, var også vedlikeholdsbehov og vannbestandighet noen viktige kriterier for valg av vinduer. Dermed falt valget på NTech vinduer i Black Line serien med aluminiumsbekledning og soldempede glass. Samtidig gir integrerte Screens et helhetlig designuttrykk og en følelse av å være i ett med naturen, selv når solskjermingen er nede.

I samspill med naturen

Prosjektet Elva Hotell ble tegnet av den britiske arkitekten Sam Hughes i Mange Bekker Arkitektur. Utfordringer som tomtens størrelse, sårbart våtmarkshabitat og predikerte flomnivåer gjorde prosjektet svært krevende.

Balansen mellom vannbestandige materialer, treverk i naturlige farger, samt store vinduer gir hotellet en varm og naturlig, men samtidig robust og moderne utseende.

Moderne hotell i vakker natur

Det robuste og moderne utseendet til Elva Hotell skyldes ikke bare valget av materialer, men også den omhyggelige balansen mellom dem. Vannbestandige materialer og naturlige farger på treverket smelter sammen med omgivelsene og gir hotellet en varm atmosfære. Samtidig gir den moderne arkitekturen en robusthet som står i kontrast til den naturlige skjønnheten rundt.

Elva Hotell på Voss er ikke bare et sted å hvile hodet, det er en destinasjon i seg selv. Det er et eksempel på hvordan arkitektur kan komplementere naturen og skape en unik opplevelse for gjestene.

NorDan