Sikkerhetsvinduet

Det sikre valget

NorDan Sikkerhetsvindu ble lansert i 1961 som Nor-Dan Perfekt, men det er ingen tvil om at vinduet gjerne kunne ha beholdt sitt gamle navn. Kravene vi satte oss den gang for å utvikle et produkt var kjempestrenge, og strengere har de blitt.
Det sikreste vinduet på markedet

Vi kan si, uten tvil, at NorDan Sikkerhetsvindu er det sikreste vinduet på markedet. Vinduet har 7 forskjellige lukkepunkter vesentlig mer enn ditt gjennomsnittlige vindu. I tillegg ligger alle beslag godt beskyttet bak tettelistene. For ekstra beskyttelse, er selve glasset i vinduet limt til vindusrammen, slik at det ikke kan fjernes utenfra. Vinduet har gjennomgått omfattende testing og fått flere sikkerhetsmerker.

Et vindu med mange funksjoner

Tre håndtak gir deg tre ulike luftestillinger. Uansett hvilken etasje du skulle befinne deg i, gjør de 3 ulike luftestillingene det lekende lett å operere vinduet, samt å vaske det. Utvendig vask av vinduet kan du nemlig gjøre fra innsiden.

Ønsker du å vite mer om tekniske spesifikasjoner og egenskaper som Sikkerhetsvinduet har?

Et stolt flaggskip, også internasjonalt

Gjennom flere tiår har NorDan Sikkerhetsvindu vært flaggskipet blant våre produkter. Et slikt multifunksjonelt og sikkert produkt ble fort populært, også over grensene. I Storbritannia og Irland markedsføres vinduet som NorDan Stormguard, og det med god grunn. Vinduet er laget for å motstå det norske været, med sterk vind og harde vintre. Dette gjør at produktet langt overgår alle krav til værstandard på de Britiske øyer.

Klimakalkulator

Har du noen gang tenkt på hvor du kan spare på strømregningen, eller hvor mye Co2 utslipp du kan spare miljøet ved å bytte vinduer? Sjekk vår klimakalkulator, så finner du det ut.

Vårt kundeløfte

Behovene er mange og komplekse. NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter skreddersydd til dine behov. Vi har som mål å gjøre det enklere for deg å velge.

VIS – En smartere arbeidsdag

Med NorDan Vindusinnsetning I System (VIS) blir monteringen lekende lett.

Med NorDan Vindusinnsetning I System (VIS) blir monteringen lekende lett. Vindsperreduken kommer påmontert vinduet fra fabrikk, og sikrer korrekt montering, slik at du slipper å måtte skjøte og tape vindsperren inn mot vinduet.

VIS – mer enn bare en tetteduk

Ikke bare sparer en allerede påmontert vindsperreduk tid, men også miljøet. Med VIS blir det nemlig mindre avfall på byggeplassen, og du oppnår optimal tetting og isolering.

Med VIS får man ikke bare en tetteduk, men også vannbrett, overgangsbeslag og utvendig foring i aluminium, og kan være trygg på at det passer inn i moderne fasader. Vi har gode løsninger for liggende kledning, stående kledning og tømmermanskledning. VIS kan leveres på samtlige vinduer, balkongdører og skyvedører. Se eksempel på veggkonstruksjoner under.

VIS – Montering

VIS er lett å montere, og sparer deg derfor mye tid på byggeplassen. For å se videoer om montering og bruk av VIS, klikk på knapp under.

VIS – Kontakt

Ønsker du å vite mer om VIS? Ta kontakt med ditt lokale salgskontor, så hjelper vi deg gjerne med å gjøre ditt byggeprosjekt litt smartere!

Beste stand Bygg Reis Deg

Prisen for beste stand

Prisen for beste stand deles ut til den standen som har det beste helhetsinntrykket vurdert ut ifra design, kommunikasjon av budskap, presentasjon og eksponering av produkter og tjenester. Juryen har også vurdert standenes stoppeffekt, funksjonalitet og fremtredenen til de som bemanner standen.

I juryen begrunnelse heter det

«Årets vinner har utformet en stand hvor gangbaner er tilpasset flyten i hallen. Produktene og merkevaren kommer tydelig frem. Bemanningen er på topp og hele organisasjonen er til stede. Samtlige ansatte presenterer merkevaren på en imøtekommende og positiv måte. For å skape ekstra stoppeffekt har de tatt i bruk aktiviteter med utgangspunkt i sine sponsorater. Standen er godt synlig og fremstår som lett tilgjengelig, har stor kapasitet og innbyr til dialog med utgangspunkt i produktene.»

Juryen har bestått av Jøns Sjøgren i Byggevareindustriens Forening og Julie Kjær i JCP.

En litt smartere hverdag

Vår hverdag blir smartere og smartere. For en stund siden var smarthjem noe for spesielt interesserte, nå er utvikling slik at det nesten er standard i nybygde hjem.
Hjemmeautomasjon med Rackit

NorDan har i dag et samarbeid med Rackit, en komplett leverandør av smarthussystemer som igjen samarbeider med alarm.com, verdens største alarmselskap og leverandør av alarmsystemer til over 30 forskjellige land. Rackit er tråden som binder sammen våre smarte løsninger, alt i fra solskjerming til inngangsdør og magnetkontakter i vinduet. Alt får du i en enkel app, og alt passer sammen med NorDan produkter. Sammen med Rackit kan vi gi deg optimal beskyttelse mot brann og innbrudd, i en komplett smarthus plattform.

Mulighetene er mange, ikke bare har du full kontroll på dine smarte NorDan produkter, men også på resten av huset. Du kan for eksempel få ringeklokke m/kamera og toveiskommunikasjon, brannvarsler koblet direkte til alarmsentral, og du styrer lett lys, varme og lyd i din app.

Et smart inngangsparti starter med ID Lock

ID Lock, designet for norsk klima.

Døren er det første du møter, og da er det greit med markedets kanskje mest stilige elektroniske dørlås. ID Lock 150 er minimalistisk, smart og kan også fås påmontert fra fabrikk. Mulighetene er mange, spesielt når det kommer til forskjellige inngangsløsninger. Koble til din egen RFID brikke eller bruk din egen personlige inngangskode for å låse deg selv inn. Skulle du heller ønske å bruke appen er det også mulig, forutsatt at du har koblet til en z-wave modul.

ID Lock ble til i Norge, primært for norsk klima. Dørlåsen er laget spesifikt for å kunne tåle vær fra fjord til fjell. Med kombinasjonen av rustfritt stål og et temperaturområde på -25c til 70c, er du sikker på at din inngangsdør tåler alle påkjenninger i alle temperaturer.

Smart fasade

Smarte løsninger kan også være en del av fasadens design. Med NorDan Screens har du nemlig kontrollen over din utvendige solskjerming på din mobiltelefon. Senk eller hev duken med et tastetrykk og/eller en bryter montert på veggen din. Screens styring kan du for eksempel gjøre via din Rackit eller Somfy app.

Smarte tilvalg får du også til Screens. Gjennom vår nettbutikk får du blandt annet app styring til din screen og mye mer. Selv om Screens tåler vind opptil stiv kulig, kan du anskaffe en egen vindsensor som automatisk kan heve screens duken når den registrerer for mye vind. En solfører/solsensor hever og senker også screens-duken din i forhold til hvor mye sol det er ute.

NorDan Screens reduserer opptil 90% av solvarmen, og kommer montert fra fabrikk, slik at den blir lekkert integrert i vinduet og fasaden.

Design i alle detaljer

Fra den minste detaljen, til det største tilvalget, skal du være sikker på at du får noe som passer inn. La ditt NorDan produkt bære et preg av din stil.

Et fargerikt valg

Med 20 standardfarger på vinduer og dører mangler det ikke på utvalget. Fargene vi har satt som standard representerer både de mest populære valgene, men også farger som over tid vist seg populære hos den norske boligeieren. En ting du kan du være sikker på er at uansett din design og stil, så får du fargen til å matche hos NorDan.

Classic
Modern
De små detaljene

Profiler er ikke ofte det aller første du ser, men når du studerer vinduet, ser du fort at profilen på ditt vindu, har mye å si på designet. Vi har i mange år operert med en klassisk «bølgeprofil». Bølgeprofilen som har fulgt oss siden starten har vi døpt «NorDan Classic». Men trenden endrer seg med årene, og nå foretrekker mange heller rette linjer og et minimalistisk preg, da er «NorDan Modern» den rette profilen. Rett, ren og minimal. Design kan også involvere praktiske funksjoner. Det klassiske trevinduet er et vanlig skue i mange boliger.

Ønsker man en mer vedlikeholdsfri opplevelse, kan man få trevinduene med aluminiumsbekledning. Den hjelper nemlig å holde det allerede vakuumimpregnerte trevirket å vare enda lenger, og du får det selvsagt akkurat i den fargen du selv velger.

Et rikt utvalg av tilbehør

Har man mange vinduer har man mest sannsynlig dobbelt så mange vridere. Visste du at vi leverer mange forskjellige vridere? Ikke bare det, men også pyntesprosse, dekkskilt og mer. Så om du bare skal oppgradere stilen til vinduet eller ha en reservedel, så finner du det som passer ditt vindusdesign perfekt på vår nettbutikk. Forskjellige vridere og nye deler finner du også for din NorDan balkongdør og skyvedør.

Det lille ekstra for å binde det hele sammen.

Forskjellige sprosser kan endre uttrykket på vinduet ditt totalt. Valget ditt står mellom 4 typer sprosser. De fleste sprossene kan pulverlakkeres i ønsket farge. I tillegg til sprosser kan du også få ditt NorDan produkt delt med gjennomgående post og losholt i tre.

Ren luft, ren stil

Om sommeren når luftingen blir kjærkommen og huset blir satt under invasjon av insekter, er myggnetting redningen, men det trenger nemlig ikke gå ut over designen. NorDan myggnetting kan like lett demonteres som de monteres, det er gjort på et minutt med drillen. Rammen får du også pulverlakert i samme farge som ditt vindu.

For andre luftemetoder kan fransk balkongdør være løsningen. Et tidløst design i form av et glassrekkverk til dine innadslående NTech produkter kan nettopp være det du trenger. Et lekker og minimalistisk design, i mange forskjellige størrelser og ditt eget fargevalg kan gi fasaden din det lille ekstra du ønsker.

Praktisk design

Sol eller innsynn, uansett så har vi en grunn og et behov for solskjerming, men det trenger ikke gå ut over designen. Innvendige løsninger som plisségardin og persienner er hva du gjør det til, og med et solid utvalg av farger, og et eget festesystem som er skreddersydd til dine NorDan produkter, er du sikker på at alt passer godt sammen.

Men solskjerming trenger nemlig ikke kun å være innvendig, eller ettermonteres. NorDan Screen er resultatet av et samarbeid med Hunter Douglas, hvor din solskjerming er diskrét bygget inn i din fasade. Screensmotoren blir montert på ditt vindusprodukt på fabrikk, og levert på byggeplassen klar til innsetting i fasaden. En minimalistisk løsning som passer godt inn med dagens trend.

NorDan Fransk Balkong

Et historisk tilvalg

Nyt det utvendige innendørs

I årtusener har balkonger hatt en praktisk og vakker arkitektonisk betydning for våre bygninger. Det sies at til og med oldtidens grekere tok i bruk balkonger primært for å bedre luftsirkulasjonen i huset, og gi mer sollys, en problemstilling flere boligeiere fortsatt har den dag i dag.

Med den praktiske bruken av en fransk balkong, gir man lett et innestengt rom en mer utvendig følelse. Mer naturlig sollys, kombinert med følelsen av en mindre barriere mellom inne og ute, bidrar til en mer komfortabel bosituasjon. Når man åpner den franske balkongen, kan man raskt fylle rommet med frisk luft, og nyte det utvendige innendørs.

Kun kreativiteten setter grenser. Alle våre innadslående NTech produkter kan nemlig fås med Fransk Balkong tilvalg.

Nytt eller eksisterende produkt?

Det er av og til sånn at det ikke alltid er kostsvarende, plass eller tid for å bygge en hel balkong. Av og til ødelegger det stilen til din fasade, og noen ganger er det rett og slett bare ikke det du ønsker. Fransk Balkong gir deg en mer direkte portal til utsiden, en løsning som elegant glir inn i din fasade, og som ikke trenger mye plass i det hele tatt. I tillegg hjelper den franske balkongen deg med krav til lysinnslipp i boligen din.

Om du har et innadslående NorDan produkt, eller vurderer å anskaffe det, så er NorDan Fransk Balkong tilgjengelig for deg. Glassrekkverket ettermonteres lett av en fagproff, eller fås påmontert fra fabrikk om du kjøper nytt. Med like mange fargevariasjoner som resten av vårt produktspektrum, får du NorDan Fransk Balkong i samme farge som ditt innadslående produkt.

Et sikkert valg

Glassrekkverket gir deg en sikker gjennomsiktig barrier til utsiden som holder deg trygg. Glasset er herdet, og kommer i to forskjellige tykkelser, begge med polerte kanter og laminert folie, som hjelper glasset å stå imot vær og vind til alle tider.
Med høyde fra 509mm til 1309mm, og bredde fra 228mm til 1970mm, sikrer du at glassrekkverkets størrelse passer ditt behov eksakt. Vi ordner alt sammen når det gjelder sammensettingen av glassrekkvertet, slik sikrer du at du ikke trenger å vente på at noen skal komme fra øst og vest, slik du har ditt produkt i god tid og kan nyte bruken det når du trenger det.

Ønsker eller vurderer du å anskaffe NorDan Fransk Balkong til ditt bygg? Ta kontakt med din NorDan forhandler for mer informasjon og veiledning.

Husnøkkelens tid er snart forbi:

– Om fem år er smartdører standard

Ingen febrilsk leting i lommene. Ingen nøkkel som plutselig er borte. Ikke noe fastfrosset nøkkelhull. Bare taste inn en personlig kode, og du er hjemme. Eller du trenger ikke det en gang – døra til hjemmet ditt åpner og låser du fra smarttelefonen din.  

– Om maks fem år er dette standard for ytterdører fra NorDan, fastslår markedsdirektør i NorDan Gruppen, Johannes Rasmussen.

Familiebedriften på Moi lengst sør i Rogaland ble etablert i 1926 og har gradvis utviklet seg til å bli markedsleder, også på innovasjon. Tradisjon for nyskaping står sterkt i konsernet, som i fjor omsatte for 3,4 milliarder kroner. 

NorDan lager vinduer og dører i høy kvalitet og med miljø i fokus. Nå er enda en dimensjon høyaktuell: Smarthjem-teknologi.

– Vi har besluttet at vi skal være ledende på smarte vinduer og dører med tilbehør. Døra er inngangen til det smarte hjem, proklamerer Rasmussen og peker på hvor raskt utviklingen går: 

– Det skjer mer på to-tre år nå enn det før gjorde på ti. I fjor utgjorde smartdører 12-13 % av dørsalget vårt, i år regner vi med å passere 20 %. Om tre år vil markedet tippe 50 %, og om maks fem år er elektronisk lås standard for nye dører til private hjem, slår han fast.

– Det skjer mer på to-tre år nå enn det før gjorde på ti. I fjor utgjorde smartdører 12-13 % av dørsalget vårt, i år regner vi med å passere 20 %. Om tre år vil markedet tippe 50 %, og om maks fem år er elektronisk lås standard for nye dører til private hjem

Enkel å montere, enkelt å vedlikeholde

Komplisert montering? Nei takk. Det må ikke være tidskrevende å gjøre det selv. NorDan myggnetting kommer med ferdigborret hull, slik at den lett kan monteres på ditt vindu. Det gjør det også like enkelt å demontere myggnettingsrammen, –om det noen gang skulle være nødvendig. Løftehjelp trengs ikke, myggnettingen er ikke tung i det hele tatt. Den er nemlig laget i aluminium, som gjør at selv om rammen skal på et stort vindu, slipper du å kalle på en hjelpende hånd.

Til byggende kunder av NorDan

Tilby dine kunder enkelt et Smarthus

Nå har du som er byggende kunde av NorDan mulighet til å tilby dine kunder
en Smarthus startpakke til en sterkt rabattert pris.

INNOVASJON:
Med integrerte magnetkontakter i vinduer og dører får du en smart styring av boligen. Med smarte koblinger mellom vindu og ovner kan du effektivisere oppvarmingen av huset. Alt av ytterdører, lys, temperatur og Screens kan styres med et tastetrykk.

SIKKERHET:
For NorDan er sikkerhet viktig med. Sammen med Rackit kan vi levere FG-godkjent alarm med integrerte sensorer i våre vinduer og dører.

BRUKERVENNLIG:
Vinduer og dører fra NorDan kan leveres klargjort for Rackit sin komplette Smarthjem løsning fra fabrikk. Alt styrt sømløst i en og samme app.

Lett å håndtere

Vår samarbeidspartner Rackit har tilrettelagt for en enkel håndtering dersom du ønsker å bestille Smarthus-komponenter til leveransen din.

Enkelt å markedsføre

Vi har laget klar en del markedsføringsmateriell som du kan benytte. Her ligger det her annonser som kan lastes ned og publiseres hvor du måtte ønske.

Smarte tilbud

For at dere skal ha best mulig forutsetning for å selge flere smarte hjem, har vi satt sammen 3 flotte tilbud til sterkt rabatterte priser.

Tilbud1: NorDan ytterdør Horisont

Overflaten i dørene er laget av kompaktlaminat, som sammen med vakuumimpregnert karm og rustfrie hengsler
gjør dette til dører som tåler store påkjenninger, også i værhardt klima. Se Horisont dører i link under.
10% fakturarabatt (Besparelse ca kr 1000.- eks mva)

Tilbud 2: Ytterdør i Horisontserien fra NorDan med ferdig montert IDlock

ID Lock er en av markedets mest moderne og driftssikre digitale dørlåser. Glem nøkkelen for godt og lås deg selv og familien inn i huset slik det passer dere best. Med ferdig montert ID Lock er du klar for en nøkkelfri hverdag og klargjort for Smarte Hjem! Den ferdige monterte ID Lock er oppdatert, testet og klargjort på fabrikk slik at kunden kan tilpasse den perfekt til sitt bruk. ID Lock er FG-godkjent,har et populært design og en mengde ulike funksjonaliteter
13% fakturarabatt (Besparelse ca kr 1400.- eks.mva)

Tilbud 3: Startpakke Smarthjem og Hjemmenettverk

• Media Rack med basis nettverks utstyr
• Smart styring av døren
• Alarm og smarthus-sentral, med markedets mest brukervennlige APP
• FG Godkjent brannalarm med 
3 optiske røykvarslere og betjeningsenhet

kr 4913,-eks mva
Inkluderer magnetkontakter i vinduer (inntil 6 stk) og Z-Wave i dørlåsen.
Basis Abonnement – GSM er inkludert 1. året, deretter valgfritt for sluttkunde.
Les mer om Smarthus Ready fra Rackit i link under.

TA KONTAKT MED DIN NORDAN FORHANDLER
ELLER SEND I SKJEMA UNDER TIL RACKIT

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Les Vindusposten nr 1 2021

Magasinet inneholder mye spennende lesestoff med NorDan nyheter som har vært aktuelle det siste halvåret. Få med deg lederen, oppussingssaker og digitalisering i byggebransjen, for å nevne noe. God lesing!Ytterdører fra NorDan

Ytterdører til å stole på

Har du noen gang tenkt over hvor mange ganger du ser på ytterdøren din?

Om du lever i en travel hverdag, hvor du er inne og ute av huset hele tiden, eller bare kommer hjem etter en avslappende ferie, så er det kjærkomment å se den trofaste ytterdøren ønske deg velkommen hjem. Ytterdøren er mer enn bare prikken over i’en i fasaden din. Den er nemlig noe av det første både du og dine gjester ser når de ankommer boligen din, og den fullfører uttrykket som preger din fasade. Da er det viktig at det uttrykket er pålitelig, sterkt og fullspekket av kvalitet.

Minimalistisk, i ekte skandinavisk stil
Skandinavisk arkitektur og interiørtrender har lenge vært preget av minimalisme, som kombinerer funksjonalitet med et vakkert utseende. Da er det ingen grunn til at ytterdøren ikke skal føle seg inkludert. På våre ytterdører* kan du nå få skjulte hengsler som tilvalg, slik at det som før var en ekstra del av døren, nå ligger skjult i karmene. Skulle du ønske et enda mer minimalistisk preg på din ytterdør, er det også selvsagt mulig. Vi tenker ikke så mye over det, men du har helt sikkert lagt merke til at når ytterdøren din har glass-elementer, så har disse lister rundt seg. Nå kan du nemlig få et utvalg ytterdører** uten synlige glasslister, slik at du kan nyte en enda mer diskrét overflate på ditt inngangsparti.

Det som virkelig runder av ytterdøren er låsen. Med NorDan ytterdører kan du få ID Lock ferdigmontert fra fabrikk som tilvalg, men den er også lett å ettermontere. ID Lock 150 har et rent og moderne design som passer ypperlig til ytterdøren, den kommer også i 3 forskjellige farger. Som et følge av vårt samarbeid med ID Lock og Rackit kan vi nå tilby et komplett smarthussystem.

NorDan ytterdør Trysil med RAL3011 farge og ID Lock svart
NorDan ytterdør Sira med RAL5007 farge og ID Lock sølv
NorDan ytterdør Nea med RAL8019 farge og ID Lock hvit
Et robust inngangsparti, for din trygghet

Styrke er noe som kjennetegner våre ytterdører. Hovedparten av dørseriene våre er konstruert med ikke bare en, men to stålplater. Det garanterer formen, stabiliteten og sikkerheten på din ytterdør. Slik kan du være trygg på at din ytterdør holder alle uønskede elementer ute. Dørserien Horisont har en annerledes konstruksjon enn resten av våre ytterdør-serier. Disse dørene er nemlig bygget med kompaktlaminat, et verdig og sterkt alternativ til vår tradisjonell ytterdørkonstruksjon med stålplater.

Kvalitet som standard
For oss i NorDan er det en ting som er et selvfølge: Kvalitet er standard. For de som lever i kystnære strøk, med et mer aggressivt miljø, hvor til og med havet jobber mot deg, er det betryggende å vite at NorDan hengsler leveres i rustfritt stål som standard, si farvel til korrosjon for godt!

*Skjulte hengsler tilgjengelig som tilvalg på Horisont ytterdører
**’Ingen synlige utvendige glasslister’ kun tilgjengelig på Horisont Design ytterdører.Si farvel til mygg og insekt i huset

En myggnetting som dekker mange behov

Med NorDan Myggnetting stenger du lett ute alle småkryp, og du kan si farvel til uinviterte gjester som mygg og insekter i huset.

Si farvel til uinviterte gjester som mygg og insekter inne i huset på varme dager, eller bare tider det føles litt innestengt. Med NorDan Myggnetting stenger du lett ute alle småkryp, mens du fortsatt kan nyte den friske luften utenfra, året rundt. Siden myggnettingsrammen monteres på innadslående vinduer, hindrer den ikke vindusvasken i det hele tatt. Du slipper å demontere noe som helst, og det er bare å åpne vinduet og vaske i vei som vanlig.

Fargerikt

Det trenger ikke alltid være bare én farge når det kommer til selve duken på myggnettingen. Med valg av enten grå eller svart duk på myggnettingen har du kontroll på om du ønsker et lysere eller mørkere uttrykk i ditt vindu. Mange myggnettingsrammer kommer bare i en enkel farge. For de fleste fremstår det som et ekstra skue du godt kunne være foruten. Myggnettingesrammen fra NorDan kan du få i samme farge som vindusrammen din, slik at den enkelt og ubemerket står i stil med resten av vinduet.

Enkel å montere, enkelt å vedlikeholde

Komplisert montering? Nei takk. Det må ikke være tidskrevende å gjøre det selv. NorDan myggnetting kommer med ferdigborret hull, slik at den lett kan monteres på ditt vindu. Det gjør det også like enkelt å demontere myggnettingsrammen, –om det noen gang skulle være nødvendig. Løftehjelp trengs ikke, myggnettingen er ikke tung i det hele tatt. Den er nemlig laget i aluminium, som gjør at selv om rammen skal på et stort vindu, slipper du å kalle på en hjelpende hånd.Innvendig og utvendig solskjerming

Håndter været med Screens

Fasaden vår er laget for å gi oss ly og sikkerhet for vær og vind,
og det skal nemlig ikke så mye til for å håndtere disse elementene.

Om solen steker inn gjennom vinduet på en varm sommerdag, er det greit å rulle ned screenen. Den stopper opptil 90% av solvarmen, da kan du gi airconditionen en velfortjent pause. I tillegg så stenger den ute nysgjerrige blikk, samtidig som den gir deg god utsikt innenfra. Uvær og sterk vind har alltid vært en ergrelse for folk flest med utvendig solskjerming. Når uværet først kommer, kan det blåse alt det vil, for du har nemlig NorDan Screens, som tåler vind opptil stiv kuling. I tillegg trenger det ikke å gå ut over fasadens utseende, NorDan Screens glir nemlig sømløst inn i din fasade, med screens ferdig montert fra fabrikk.

Smart så det holder

Med mulighet for appstyring*, vindsensor, solsensor og mer** er Screens utvendig solskjerming smarthusets drøm. Ikke bare kan du heve og senke screenen fra sofaen når du vil, eller etter et tidsskjema, men den kan også kobles til et smarthussystem slik at den automatisk går ned når den merker at solen treffer.

Sømløst design

Enten om du er den klassiske persienne typen, som synes at topp til bunn solskjerming er best, eller om du ønsker den mer fleksible plisségardinet, hvor du kan plassere solskjermingen akkurat slik den passer deg, da har NorDan innvendig solskjerming til ditt behov.
Ikke bare glir plissé og persiennene inn sømløst med dine NorDan produkter, men du får de i en mengde forskjellige farger og mønstre, slik at de matcher resten av rommet. På den måten gjør du din solskjerming til en del av ditt hjems stil.

Når du sitter i stua kan det være greit med innvendig solskjerming som ikke stenger ute det meste av sollyset, den tynne tykkelsen på stoffet lar solen slippe gjennom, slik at den fortsatt lyser opp mye av rommet. Men også soverommet kan tjene på god innvendig solskjerming. Der ønsker man kanskje heller et tykkere stoff, som blokkerer det meste av solstråler, slik at du slipper å tenke på det tidlige sollyset sommermånedene bringer.

*Mulige Smarthussystemer varier, kontakt din lokale NorDan forhandler for mer info.
**Tilgjengelig tilleggsutstyr via NorDan Nettbutikk

Ikke en lyd

Kvillsfors Lyd-produkter reduserer utvendig lyd med opptil 60 desibel

Vinduet som stenger støyen ute 

Valg av vinduer kan ha direkte innvirkning på livskvaliteten din. NorDans Kvillsfors Lyd-produkter består av vinduer og balkongdører som reduserer lyd med opptil 60 desibel. Det merkes.  

Miljø og trivsel 

Støy og forstyrrende miljø kan gå ut over helsen og hvordan du har det. Vårt mål er at du skal kunne velge produkter som gir et godt innemiljø og øker trivsel i egen bolig. Derfor har vi utviklet en egen serie av produkter som er støyreduserende, og vi kaller den for Kvillsfors Lyd-serie. Ligger boligen din tett på en trafikkåre for eksempel, ved toglinje, i nærheten av et større idrettsanlegg, eller andre steder med mye trafikk? Da er det perfekte valget produkter fra denne serien, fordi du kan stenge mye av lyden ute, og nyte fred og ro inne. 

Merkbar støyreduksjon

NorDans lyddempende produkter består av vinduer med svært god til ekstremt god støyreduksjon. Ofte er deler av boligen mer støyutsatt enn andre. Her vil lydvinduene fra NorDan kunne utgjøre en merkbar forskjell. 
 Også rent estetisk holder vinduene i Kvillsfors Lyd-serien et høyt nivå. Ytterkarmen er i stilren aluminium utførelse og vedlikeholdsfri, mens furu er brukt på innsiden. Kvillsfors Lydvindu kan også utstyres med innebygde persienner, noe som høyner komforten i forhold til solskjerming og sikrer vinduets estetisk rene preg.  

Muligheter

Kvillsfors lydvinduer kan bestilles etter de mål du ønsker. Som et alternativ til NorDans standard hvitfarge (NCS S 0502-Y), gir vi deg også muligheten til å velge blant et stort utvalg øvrige standardfarger. Dette er selvsagt uten tillegg i prisen. 

Flere velger støyreduserende vinduer

Med en støyreduksjon helt opp til 60 desibel, er NorDans Kvillsfors Lydprodukter klasseledende. Det er vi stolte av. For å sette det i perspektiv så vet vi at ørets smertegrense ligger på rundt 130 desibel. Produktet vårt ble først sluppet på markedet i Sverige i 2013 og her til lands i 2018. Nå ser vi at stadig flere begynner å få øynene opp for mulighetene som ligger i disse vinduene. Og du, neste gang er det kanskje din tur? 

Vedlikeholdsfrie vinduer og dører i Hel Aluminium

Varige og vedlikeholdsfrie

NorDans Hel aluminium vinduer og dører er vedlikeholdsfrie med en levetid så lang at du trolig slipper å skifte dem ut noen gang.

Tiden er blitt en knapphetsfaktor for mange av oss. Nå kan du utstyre din bolig med vinduer og dører som ikke trenger annet vedlikehold enn mildt såpevann, det vil ikke bare frigjøre dyrebar tid, men også gi deg en bekymring eller to mindre.  

Store vindusflater på mål 

Spesielt utviklet med tanke på moderne funkisboliger med store, rene, ubrutte vindusflater, produserer NorDan vinduer og dører i hel aluminium på mål slik at boligen din får nøyaktig det uttrykket du ønsker. 

Slanke innramminger gjør at vinduene glir inn som en naturlig del av boligen og setter de store vindusflatene i sentrum. Lyset slipper til, og skillet mellom inne og ute viskes bort slik at du kan nyte utsikten.
 

Innebygd solskjerming 

NorDans vinduer i Hel aluminium kan bestilles med utvendig solskjerming som en integrert del, noe som ivaretar vindusflatenes enkle og rene preg, og demper både varme og lys om solen blir for sterk. Du velger selv styringsmekanismen, enten bryter, fjernkontroll eller tilkobling til boligens eventuelle smarthusløsning.  

Vi har både inngangsdører, balkongdører, skyvedører og foldedører i sortimentet – alle skreddersydd etter dine behov. Med foldedørene våre gir vi deg mulighet for en åpning til uteområdet på hele 6 meter i bredde og 2,7 meter i høyde. Det gir en fantastisk opplevelse å betrakte den glidende overgangen fra ditt innemiljø til uteområdet ditt.

Energi- og kostnadsbesparende 

Alle NorDans produkter i Hel aluminium tilfredsstiller strenge krav til energieffektivitet og kan også anvendes i passivhus der kravene til god energiutnyttelse er spesielt høye.   

Dessuten: Å kombinere NorDans Hel Alu-produkter med NorDans trevinduer med aluminiumsbekledning, er et populært valg fordi det gir deg muligheten til å justere pris og materiell etter dine behov.

Kvalitet skaper kvalitet

NorDans vinduer og dører

Garantert lang levetid

Målet vårt har hele tiden vært å levere stadig bedre vinduer og dører til kundene våre. I dag får du både vedlikeholdsfrie produkter gjennom vår Hel Alu-serie og treprodukter med en sopp og råte-garanti helt opp til 30 år.

Et vindu fra NorDan varer med andre ord lenge. Gjennom snart 100 års arbeid og kontinuerlig produktutvikling har vi lært hva som skal til for å produsere vinduer og dører av skikkelig kvalitet. Produktene våre må tåle store påkjenninger. Dette har ført til at vi er blant de ledende i arbeidet med å bekjempe fuktigheten som den kanskje største utfordringen. For deg som kunde kan du derfor være trygg på at du velger produkter med høy kvalitet og bestandighet når du velger NorDan. 
 
Slik beskytter vi mot sopp og råteskader

 
For å unngå råteskader, benytter vi tre av furu med en høy andel kjerneved. Dette i kombinasjon gir god beskyttelse mot sopp og råte. I tillegg vakuumimpregnerer vi alt trevirke som ytterligere forsterker trematerialets evne til å stå imot fuktig og værhardt klima. 
 
For aluminiumsbelagte vinduer og dører i tre, både behandler, pulverlakkerer, kapper og pakker vi aluminiumen i egen fabrikk. Dette gir oss full kontroll gjennom hele produksjonsprosessen, og sikrer at du opplever en gjennomgående  topp kvalitet på dine leveranser. Overflatebehandlingen gjør produktene nærmest  vedlikeholdsfrie og sørger for en sopp og råte-garanti på hele 30 år.   
 
Det er ikke bare produktenes egenskaper som er viktige. Like viktig er også måten vi produserer dem på. Miljøstandardene til NorDan er høye, og vi er stolte av å kunne tilby markedets største sortiment av svanemerkede vinduer og dører.   

Vårt kundeløfte – din trygghet!

Vi jobber hardt hver dag for at du som vår kunde skal være fornøyd med oss, dette er grunnen til at vi i 2014 etablerte det vi i dag kjenner som kundeløftet. På våre vinduer, balkongdører og skyvedører laget i tre, har vi hele 20 års garanti mot sopp og råte. Ønsker du i tillegg aluminiumsbekledde produkter gir vi hele 30 års garanti mot sopp og råte. Forventet levetid er på hele 40 og 60 år. For noen av oss betyr det livet ut.

For deg som privatkunde har vi i tillegg en fem års garanti på knust glass. Uhell kan skje oss alle, derfor gir vi deg denne garantien som en del av Kundeløftet.

Til slutt: Bak hver eneste leveranse fra NorDan står dyktige mennesker som mest av alt ønsker å gjøre deg fornøyd, og gi hvert enkelt produkt så lang levetid som overhodet mulig.

Black Line

Et stilrent design med svarte vridere og beslag

En etterlengtet
nyhet til dine
vinduer og dører

Endelig har vi gleden av å lansere vår nye Black Line til dine vinduer! Nå er det ikke bare vinduet som kan fås i svart, men også tilbehøret og glass spaceren.

For NorDan er det viktig å strebe etter nye innovative løsninger for deg som kunde, slik at du skal ha flest mulig valgmuligheter. Utvalg er noe av det kjekkeste man kan ha når man handler, spesielt når man trenger unike løsninger. Med kvalitet på laget blir kombinasjonen uslåelig. Dette går igjen i vårt mantra; Fullstendig Frihet – Størst utvalg innen vinduer og dører med tilbehør.

Spesifisering

Tilgjengelige deler i Black Line serien: Vridere m/dekkskilt Ventiler Luftebeslag Blindskilt Glass spacere Hengsler til balkongdører & sidehengslet utadslående vinduer *Black Line vil ikke bli tilgjengelig for kjøp i NorDan nettbutikk per lanseringsdato; uke 52/2020 *Black Line kun tilgjengelig på utvalgte produkt, kontakt din nærmeste forhandler for mer informasjon

Sikkerhetsvinduet

Det sikre valget

Les mer

La deg inspirere

HORISONT DØRSERIE

Se mer

Velkommen hjem!

Nedenfor kan du lese mer om tilvalg og muligheter for din nye dør.

Rackit

Skreddersydd smarthjem etter dine behov, utforsk dine muligheter her:

Til Rackit

ID Lock

Her finner du alt du trenger å vite om en nøkkelfri hverdag, vedlikehold og bruk:

Til ID Lock

Din NorDan dør

Ta vare på din nye ytterdør, her finner du alt du trenger å vite:

Brukermanual

Vindusposten nr 2 er ute nå

Les den her

Magasinet inneholder mye spennende lesestoff med NorDan nyheter som har vært aktuelle det siste halvåret. Få med deg lederen, oppussingssaker og perfekt samspill mellom energieffektivitet og miljøvennlighet, for å nevne noe. God lesing!

Ytterdørkampanje

Ta kontakt med din forhandler ved å klikke på en av lenkene (logoene) til forhandlerne nedenfor

Forhandlere
Byggeriet
Byggtorget
Byggvell
Tore Ligaard
Gausdal landhandleri
vindoornet
Snekkern
Bygghjemme
Ski bygg
Sentrum Bygg
Optimera
Neumann
Gunvald Johansen
Carlsen Fritzøe
XL bygg

Hos NorDan kan du velge fra et bredt sortiment av ytterdører, alle med en unik konstruksjon med doble stålplater som garanterer formstabiliteten og sikkerheten. Et ekstra pluss er at du kan bestille døren i din favorittfarge og med en mengde forskjellige tilleggsvalg. Hvis du ønsker en personlig dør med innebygd sikkerhet, er NorDan ditt valg!

Testtekst

Fullstendig frihet

med NorDan ytterdør

NorDan Ytterdør er kvalitet og design fra ytterst til innerst. Velg blant 14 standardfarger uten pristillegg!

Ytterdøren sier mye om de som bor i huset. Med en ytterdør fra NorDan får du fullstendig frihet i valget av design, funksjon og ytelse.

Den er det første som møter deg og det siste du ser før du reiser hjemmefra. Den rette ytterdøren er på sett og vis en oppsummering av husets arkitektur, beboernes personlighet og stedets krav til ytelse og sikkerhet.

I tillegg til et bredt sortiment får du den kvaliteten
som har kjennetegnet NorDan Ytterdør i en årrekke.

Som standard for dørseriene; Galleri, Visjon, Dynamikk, Harmoni og Favoritt får du blant annet:
Doble stålplater for en formstabil og robust dør.
Vakuumimpregnert karm.
Justerbare hengsler med dobbelt bakkantsikring.
Syrefaste hengsler kan fås som tilvalg.

Sett farge på tilværelsen
I tillegg til et av markedets mest omfattende produktsortiment kan du nå velge blant hele 14 standardfarger helt uten tillegg i prisen.

For mer informasjon , kontakt ditt lokale salgskontor.ID Lock- Nøkkelfri hverdag!

Er markedets mest moderne og sikre digitale dørlås.

Glem nøkkelen for godt og lås deg selv og familien inn i huset slik det passer dere best. Nå kan du bestille Nor-Dan ytterdører med ferdig montert ID Lock fra fabrikk.

Nå er vindusposten nr2 her

Last ned og hold deg oppdatert

Covid-19 (Coronavirus)

Oppdateringsside

Normalisering

Oppdatering: 29.05.2020

Norge åpnes gradvis opp igjen og fokus hos oss er nå «normalisering». Vi har fortsatt full produksjon uten smittetilfeller i fabrikker eller på kontorer. De fleste er tilbake på sin vante arbeidsplass etter flere uker med hjemmekontor.

Selv om ting normaliseres anser vi ikke at risikoen er over. Det er fortsatt viktig med høyt fokus på smittebegrensing og tiltak som settes i gang dersom smitte skulle oppstå hos oss.
Nå skal vi ta med oss gode erfaringer fra det vi har opplevd – for her har det vært mye lærdom. Det skal gjøre oss enda bedre!

Vi stopper nå med oppdateringer på siden her, men guarden senkes ikke. Skulle situasjoner eller hendelser oppstå kommer vi med ny informasjon.
Takk til alle som har vært med å sikre sunn og god drift i denne spesielle situasjonen

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 29.05.2020

Normalisering og videreutvikling

Oppdatering: 12.05.2020

Det går mot en gradvis åpning av Norge og det er svært gledelig. Det er lite enderinger i situasjonen for oss i forhold til tidligere oppdateringer. Vi er fornøyd med god drift på fabrikker og sikker levering fra våre underleverandører. Det er tydelig å se at smittevernstiltak også begrenser annen form for sykdom. Vi opplever et lavt sykefraværet.

Vi fokuserer nå på normalisering og videreutvikling. Enkelte prosjekter ble satt på vent da situasjonen inntraff og noen aktiviteter ble utsatt. Vi er nå klare for å ta tak i dette uten å øke risiko for spredning. Mange av oss har fortsatt hjemmekontor, men vi øker nå gradvis antallet som går tilbake til fabrikker og salgskontorer. Har du spørsmål til oss så ikke nøl med å ta kontakt.

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 12.05.2020

Oppdatering fra salget

Oppdatering: 24.04.2020

Våre fabrikker går bra og som planlagt. Vareflyt inn er akseptabel og gir i dag ingen nye forsinkelser i leveranser. Logistikk ut av fabrikker er ikke påvirket av situasjonen og vi leverer varene våre som vanlig.

Sikkerhet og helsen til våre medarbeidere og kunder har vår høyeste prioritet. Våre salgskontor er fullt bemannet og er klare til å hjelpe deg. Vi jobber hjemmefra etter myndighetenes råd, men er like fullt behjelpelige på telefon og e-post. Vi avtaler nettmøter med våre kunder og tilbyr opplæring etter ønsket tema. Husk at vår webshop er alltid åpen. Her kan du enkelt bestille deler og beslag til dine NorDan produkter samt smarte tilvalg på vinduer og dører.

Til våre kunder:
• Visste du at du kan spore ordren din? Alt du trenger er ordrenummer.
• Visste du at som proffkunde kan du bestille vinduer selv via vår vinduskalkulator? (Har du ikke registrert bruker, ta kontakt med ditt salgskontor.)
• Til deg som har litt tid til faglig påfyll, sjekk ut våre e-læringer

Med vennlig hilsen
Arnfinn Norås
Markedssjef, NorDan AS

Dato: 24.04.2020

Vel overstått påske

Oppdatering: 15.04.2020

Vi er nå i full gang igjen etter en god og annerledes påskeferie. Oppstart på våre fabrikker har gått bra og som planlagt. Vareflyt inn til fabrikker er akseptabel og gir i dag ingen nye forsinkelser i leveranser. Logistikk ut av fabrikker er ikke påvirket av situasjonen og vi leverer varene våre som vanlig.

For oss er det det fortsatt like viktig å følge myndighetenes råd om å begrense smitte og spredning. Det har vi nå gode rutiner på og det er en fullt håndterbar situasjon i dag.

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 15.04.2020

God påske

Oppdatering: 03.04.2020

Vi holder fortsatt stø kurs og leverer vinduer, dører og kvalitet – selv i en tid med en horisont som synes høyst usikker. Våre folk tåler forandring i omgivelsene godt. Det har de siste ukene vist oss.

Fortsatt har vi en tilnærmet normal drift med god leveringssikkerhet og lite fravær.

Den globale dugnaden som har fokus på å hindre smittespredning er viktig for oss. Vi oppfordrer alle til å følge myndighetens anbefalinger for en mest mulig trygg tilværelse.

Vi ønsker dere alle en fin og rolig påske.

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 03.04.2020

Viktig melding: Screens Ledetid

Oppdatering: 31.03.2020

Grunnet utfordringer hos vår underleverandør vil nå ledetid for screens øke med 2 uker. Dette vil ha effekt på alle fremtidige ordrer, og på eksisterende ordrer som blir hentet opp for retting.
Vi beklager de ulemper det gir dere.

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 31.03.2020

Status fabrikker- Produksjonen går bra

Oppdatering: 27.03.2020

Vi tar de forholdsregler som myndighetene anbefaler, og tilpasser produksjonen for å redusere faren for smitte. Alle er kjent med hvorfor, og aller bidrar med å finne løsninger. Det ekstraordinære Corona fraværet har ført til utfordringer, men slik situasjonen er nå har vi kontroll. Kundene får produktene levert som planlagt.

Vi har fokus på en rekke tiltak for at produksjonen ikke skal bli skadelidene ved for eks. at en ansatt tester positivt på Covid -19, som medfører at andre blir satt i karantene. Det er blant annet:
• Fokus på hygiene og rengjøring av arbeidsplasser og verktøy.
• Strenge krav for å komme inn i fabrikken for underleverandører.

I arbeidet med å kartlegge risiko og tiltak, har vi hatt gode prosesser mellom fabrikkene i konsernet som er plassert i 6 forskjellige land. Det har vært spesielt nyttig å høre på rådene fra søsterbedriften i Kina, som har kommet mye lengre ift. effekter og tiltak. Vi ser at vi i mange sammenhenger har greid å være i forkant av anbefalingene og tiltakene. Det forspranget vil vi fortsette å holde!

Med vennlig hilsen
Knut Petter Netland (Avbildet)
Fabrikksjef Moi, NorDan AS

Ole Endresen
Fabrikksjef Egersund, NorDan AS

Stein Roger Ulen
Fabrikksjef Otta, NorDan AS

Dato: 27.03.2020

Nåværende status

Oppdatering: 23.03.2020

En utfordrende uke er over. Vi kjører fortsatt for fullt i våre fabrikker med samme kapasitet som vi hadde før krisen inntraff. Vareflyten inn og ut går også som normalt.
Det er foreløpig ingen som er permittert i NorDan AS.

Usikkerheten er fortsatt stor og det er ingen som vet varigheten på det vi nå står i. Vi har derfor hatt fokus på å tenke gjennom ulike senarioer og nødvendige tiltak for å forberede oss best mulig.

Vi har god dialog med leverandører og kunder og slik vi vi fortsette.

Jeg håper denne uken gir oss noen gode indikasjoner på hvordan dette utvikler seg – Vi ønsker hverandre lykke til!

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 23.03.2020

Hilsen fra sentralbordet

Oppdatering: 20.03.2020

Vi i NorDan ønsker dere alltid velkommen til oss. Nå er situasjonen likevel slik at vi har valgt å låse dørene våre, både på fabrikkene og på alle våre salgskontor rundt omkring i Norges land. Dette for å følge FHI sine råd og bidra til redusert smittespredning.

Du er likevel velkommen til å kontakte oss, enten per telefon eller per mail. Alle ansatte er på jobb som vanlig, om enn fra hjemmekontor, og er klar til å behandle din forespørsel.

Vårt sentralbord har tlf: 51 40 40 00 og send gjerne e-post til firmapost@nordan.no

Når denne situasjonen er over, ønsker vi deg hjertelig velkommen innom vårt hovedkontor eller salgskontor for å se på våre produkter.

Med vennlig hilsen
Ellen Haukland
Sentralbordet, NorDan AS

Dato: 20.03.2020

Oppdatering fra salgsavdelingen

Oppdatering: 19.03.2020

Til våre kunder og forbindelser
Vi ønsker å gi dere en oppdatering på situasjonen som gjelder salgsavdelingen til NorDan.

Vi har tatt alle de forbehold som FHI anbefaler, og har innført ulike tiltak. Noen av oss sitter i karantene, uten at det gjør så mye forandring i hverdagen i forhold til de som ikke er i karantene.

Alle sammen jobber i dag som vanlig, de fleste på hjemmekontor med full tilgang til alle systemer. Vi har avlyst alle eksterne møter, samt alle planlagte møter på våre salgskontorer. Vi ivaretar tilbudsregning og ordrenotering på samme måte som vanlig. Prosjektgjennomgang og andre nødvendige møter vil bli avholdt ved bruk av digitale møteplasser.

Det vi i tillegg kommer til å gjøre er at de som primært har ansvaret for kundebesøk vil bruke tiden framover til å kontakte dere for å gjennomføre E-læring, opplæring i NCalc, gjennomgang av nye produkter, arrangere e-kurs for proff kunder osv. Det er mange ting vi kan bruke tiden til, så vi kommer styrket ut av denne situasjonen, sammen.

Vi tror at dersom vi alle sammen bruker tiden godt sammen så klarer vi å opprettholde «business as usual» så godt det lar seg gjøre.

Vi ber også alle sammen om å med jevne mellomrom besøke vår nettside hvor siste status i forhold til produksjon vil være tilgjengelig.

Med vennlig hilsen
Arnfinn Norås
Markedssjef, NorDan AS

Dato: 19.03.2020

Avklaring vedrørende lagring/utsettelse av levering

Oppdatering: 18.03.2020

På grunn av situasjonen rundt coronaviruset må vi dessverre informere om at NorDan-ordrer ikke kan utsettes/lagres på våre fabrikker/terminaler utover avtalt leveringstid. Utsettelse/lagring av ferdigproduserte ordrer vil kunne forårsake produksjonsstopp.

Hvis det ikke er mulig for deg som mottaker å ta imot bestilt ordre på avtalt adresse kan ordren eventuelt omadresseres for levering på alternativ adresse eller lagersted.

Vennligst ta kontakt med NorDan AS dersom deres bestilling skal omadresseres til en alternativ adresse. NorDan sin kontaktinformasjon er oppgitt på deres ordrebekreftelse.

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 18.03.2020

Covid-19 (Coronavirus)

Det er en utfordrende tid vi nå står i, hvor vi ikke kjenner igjen hverdagen med en hel verden rammet av coronaviruset. Vi gjør vårt ytterste for å balansere drift og restriksjoner.

Foreløpig har vi tilnærmet normal drift. Forsyninger inn til fabrikken går som normalt og vi har kontroll på driften i fabrikken og vareflyten ut. Dette vet vi kan endre seg raskt. Vi jobber med risikomatriser og beredskapsplaner for å forberede oss på de scenarioer som kan oppstå.

Det er nå viktig for oss å etterleve myndighetene sine råd og gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset.
Vi vil holde dere oppdatert når endringer skjer som påvirker vår drift.
Dette kan bli både utfordrende og langvarig, men jeg er ikke i tvil om at vi sammen skal klare dette!

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 17.03.2020

Oppdateringsside: Covid-19 (Coronavirus)

Oppdateringsside: Covid-19 (Coronavirus)

Det er en utfordrende tid vi nå står i, hvor vi ikke kjenner igjen hverdagen med en hel verden rammet av coronaviruset. Vi gjør vårt ytterste for å balansere drift og restriksjoner.

Foreløpig har vi tilnærmet normal drift. Forsyninger inn til fabrikken går som normalt og vi har kontroll på driften i fabrikken og vareflyten ut. Dette vet vi kan endre seg raskt. Vi jobber med risikomatriser og beredskapsplaner for å forberede oss på de scenarioer som kan oppstå.

Det er nå viktig for oss å etterleve myndighetene sine råd og gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset.

Vi vil holde dere oppdatert når endringer skjer som påvirker vår drift.

Dette kan bli både utfordrende og langvarig, men jeg er ikke i tvil om at vi sammen skal klare dette!

Med vennlig hilsen
Trond Magnar Unhammer
Adm dir, NorDan AS

Dato: 17.03.2020

Ny ytterdørstandard

Som eneste dør og vindusprodusent leverer nå NorDan nøkkelfrie ytterdører direkte fra fabrikk.

Bestill nøkkelfri dør som Gjert Ingebrigtsen

I konkurranse med sine sønner var oppgaven å montere en ID Lock raskest. Gjert klarte å montere på 10 sekunder da han fikk låsen ferdig montert fra NorDan. Se reaksjonene fra Ingebrigtsen brødrene..

Mange fordeler med en nøkkelfri ytterdør

Brukervennlig for hele familien

Med en nøkkelfri ytterdør kan alle i familien enkelt betjene ytterdøren med kode, brikke eller telefon. Har du behov for å åpne døren selv om du ikke er hjemme, kan den kobles til ringeklokken og fjernstyres.

Fabrikkmontert lønner seg

Mange boligeiere skifter i dag ut nøkler med elektroniske dørlåser. Med fabrikkmontert ID Lock, slipper du å betale for orginallås med dørhendel og kostnader for ettermontering.

Ny standard sparer miljøet

Som følge av at mange velger å bytte ut sine tradisjonelle låsesystem, leverer NorDan som eneste dør og vindusprodusent, nøkkelfrie ytterdører direkte fra fabrikk. Da slipper vi å produsere låser og hendler som kastes i etterkant.

Passer til alle våre ytterdører

NorDan har et rikt utvalg av ytterdører som alle er tilpasset ny standard. Velg design og funksjon som passer deg, så ordner vi montering og testing av elektronisk lås fra fabrikk.

Unngå ettermontering og feil

Med en fabrikkmontert dørlås fra ID Lock slipper du ettermontering. På fabrikken blir døren montert og testet av fagfolk slik at du er garantert at alt fungerer optimalt.

Koble døren til resten av huset

Ytterdøren er en av husets viktigste sikkerhets- produkt. Samkjør brann og tyverialarm, ringeklokke, kamera, fjernstyring, lys og energi. Alt fra en app.

Bedre forsikring

Løsningen fra NorDan er sammen med brann og tyverialarm fra Rackit den eneste FG-godkjente løsningen i markedet. Det betyr at du har en trygg løsning som kan gi deg en bedre avtale med ditt forsikringsselskap.

Velg design uten tillegg i pris

ID Lock kommer i tre ulike fargevarianter. Sort, hvit og sølv. Velg den du synes passer best.

For bestilling. Snakk med din nærmeste forhandler

Se brosjyrer og prislister

NorDan har et omfattende brosjyremateriell som dekker hele spekteret av dører, vinduer og solskjerming.

Les eller last ned brosjyre ved å klikke på bildet
Dør- og Vindusboken
Vinduer og dører
Kvillsfors Lydvindu

NorDan Screens
NorDan Tilvalg
NorDan VIS
NorDan Ytterdører
Vindusposten 2021 /2
Vindusposten 2021 / 1
Vindusposten 2020 / 2
Vindusposten 2020 / 1
Vindusposten 2019 / 2
Vindusposten 2020 / 2

Du kan også få tilsendt valgt brosjyremateriell. Klikk på link – Privat eller Proff
Last ned prisliste

Horisont dørserie

MED MULIGHET FOR MONTERT ID LOCK FRA FABRIKK

Møt dørserien Horisont

Blant NorDans mest kjente og etterspurte dørdesign kan du nå få dører med enda bedre værytelse, optimalisert for norske, kystnære forhold!

Det perfekte alternativet
Dørene i Horisont-serien bærer stolt navnene til norske lakseelver. Med sin robuste konstruksjon og ekstreme ytelse er dørene et naturlig valg for spesielt utsatte miljøer og ekstremvær. Horisont-dørene er spesielt godt egnet for de prosjektene der ytelse, design og smart funksjonalitet

Rett dør til rett prosjekt
Horisont-dørene kjennetegnes ved overflaten i kompaktlaminat, som gjør dem helt vanntette. Sammen med vakuumimpregnert karm, hengsler i høy kvalitet og muligheten til utførelse helt opp til 24-modul høyde er disse dørene svært godt egnet til mange prosjekter hvor ytelse står i sentrum. Høy produksjonskapasitet gjør at du kan få døren raskt levert.ID Lock- Nøkkelfri hverdag!

Er markedets mest moderne og sikre digitale dørlås.

Glem nøkkelen for godt og lås deg selv og familien inn i huset slik det passer dere best. Nå kan du bestille Nor-Dan ytterdører med ferdig montert ID Lock fra fabrikk.

Å VÅGE Å VÆRE EN PIONER

VÅG Å UTFORSKE. VÅG Å UTVIKLE. VÅG Å GJENNOMFØRE.

Nå lanserer NorDan verdens første vindu i biokompositt, produsert i en 3D-skriver

EN NY EPOKE FOR PIONERER

De første stegene er de vanskeligste, spesielt når man beveger seg i områder ingen andre har gått tidigere. Å våge å tenke nytt. Å våge å utfordre eksisterende måter å gjøre ting på. Alle kan komme opp med gode ideer, men en ekte pioner er en som setter ideene ut i livet og som gjennomfører. NorDan har vært stolte pionerer siden etableringen i 1926. Gjennom snart hundre år har vi satt vårt preg på den europeiske vinduindustrien med stolte innovasjoner som Sikkerhetsvinduet, skjult innfesting av glasslister og tusenvis av andere små og store nyheter som har endret oppfatningen av hva et vindu kan være.EXTREME EGENSKAPER

Tradisjonell produksjon av vinduer handler om å begynne med et stort emne, for deretter å kappe, frese og fjerne fra utsiden og inn til man står igjen med det som utgør det ferdige produktet. Med additiv produksjon begynner man i andre enden: En 3D-skriver smelter lag på lag sammen kun det materialet man trenger for å kunne få en robust konstruksjon. Slik unngår man svinn, avkapp og unødvendig materialbruk. Vinduer av biokompositt-materiale produsert i 3D-skriver har mange egenskaper som tilsvarer eller overgår sine slektinger i tre og aluminium. I 3D-skriveren smeltes små pellets av biokompositt sammen for å danne vindukonstruksjonen. Resultatet er en svæert robust og solid ramme, med unik motstandsdyktighet mot vind og vær selv i utsatte miljøer.

SIRKULÆRT OG MILJØVENNLIG

Materialet biokompositt som benyttes er satt sammen for å tåle ekstrem påkjenning fra vær og klima, men det er også fullt ut resirkulerbart når vinduer har nådd sin endelige levetid. Lang levetid og et langt liv også etter at vinduet en gang skiftes ut sikrer er lavt fotavtrykk, og sammen med den miljøvennlige, additive produksjonen er dette et godt valg for miljøet. Runde vinduer i biokompositt er hele 50 % raskere å produsere enn rene trevinduer, men vel så viktig er muligheten for å kunne prosjektere med en digital modell av vinduet. I samarbeid med BIMobject finner du NorDans runde biokompositt-vindu tilgjengelig som BIM-objekt, slik at det kan bli en del av bygningens digitale tvilling.
NCalc

Selvbetjente tilbud

Gå til Ncalc

Enklere tilbud med NCalc

Prislistene på papir er i ferd med å avløses. Med NCalc blir kalkulering av tilbud på vinduer og dører enklere, raskere og mer presist enn noen sinne.

NCalc er en nettbasert tjeneste for kalkulering av tilbud med vinduer og dører fra NorDan. Raskt og smertefritt kan du opprette nye tilbud, jobbe med tidligere lagrede tilbud eller samarbeide i sanntid med NorDans salgskonsulenter. NCalc er åpen døgnet rundt, og gjør at du kan sette sammen eller redigere tilbud når det passer deg best. Det smidige grensesnittet beregner i tillegg til pris også vekt og U-verdi, slik at du hele tiden har en oversikt over hvordan det ferdige tilbudet vil ende opp.

Enkelt og fleksibelt
NCalc er en fleksibel løsning som rett og slett gjør det enklere å utarbeide tilbud. I produktvelgeren spesifiserer man dimensjoner, overflatebehandling og eventuelle tilvalg, og hele tiden får man en 3D-visning som illustrerer det ferdige produktet. Fra sprosser til glassalternativer, aluminiumsfarge og U-verdi – det aller meste lar seg konfigurere enkelt og uten frustrasjon.

Kom i gang – opprett konto
For å komme i gang med NCalc må du kontakte din salgskonsulent hos NorDan. Da oppretter vi et brukernavn og passord til deg, og du er klar til å begynne å utarbeide tilbud på kort tid.

Garanti og reklamasjon

NorDan leverer produkter av høyeste kvalitet. Skulle det allikevel være noe galt med et produkt som NorDan har levert, kan du ta kontakt med Kundeservice.

Kundeservice
Kontakt oss for enkel og rask behandling

For private kunder anbefaler vi at reklamasjon meldes til den forhandler som har solgt produktet. Dette for å sikre en best mulig og korrekt innmelding. Kontakt gjerne vår Reklamasjonsavdeling om du har noen spørsmål.NTech-produkter klare som BIM-objekter

Når man kan bruke de samme, intelligente 3D-modellene gjennom hele byggeprosessen reduserer det risikoen for feil og øker effektiviteten i alle ledd.

BIM er en av byggebransjens mest brukte forkortelser, og det med god grunn.

Som en av Skandinavias ledende produsenter av vinduer og dører har NorDan lenge sett verdien av å kunne tilby produktene sine som BIM-objekter. Nå er det 24 nye modeller lansert. Totalt er 37 forskjellige NorDan-produkter tilgjengelige som BIM-objekter, tilrettelagt for nyeste versjon av Revit. I tillegg til NTech er også produktene i Kvillfors-serien tilgjengelig for gratis nedlasting.

God respons
NorDan publiserer alle sine BIM-objekter på nettstedet www.bimobject.com, som er et svært omfattende bibliotek med objekter fra en lang rekke produsenter. Etter en prøveperiode har modellene fra NorDan blitt lastet ned flere tusen ganger. Innspill, ønsker og andre tilbakemeldinger fra brukerne har vært og vil fortsatt være viktige bidrag til videreutviklingen av NorDans BIM-objekter.

Enkelt og effektivt
Arkitekter og entreprenører, produsenter av byggevarer og byggherrer benytter seg alle av BIM-objekter for å sikre god planlegging og gjennomføring. Etter hvert vil hele tegningsgrunnlaget kunne sendes elektronisk for automatisk utarbeidelse av tilbud, noe som øker effektiviteten og samtidig reduserer risikoen for typiske tastefeil. Parallelt med at hele NorDans produktspekter gjøres tilgjengelig som BIM-objekter, vil også tilgjengeligheten til produktdokumentasjon få et betydelig løft i månedene som kommer.

NorDan Dokumentsenter

Alle tekniske dokumenter samlet på et sted

Dokumenter
Dokumentsenteret gir deg full oversikt over alle tekniske dokumenter

Vi har samlet alle dokumenter som omhandler NorDans vinduer og dører på ett sted. Dette gjør det enkelt å finne de rette dokumentene til rette produkt. Her finnes alle monteringsanvisninger, sertifikater, tegninger, egenskaper mm.Finn forhandler her

Forhandlerne våre kan alt om våre vinduer og dører og de deler mer enn gjerne sin kunnskap med deg

Forhandlere
Det er hos våre forhandlere du bestiller vinduer og dører

NorDan selger ikke produkter til forbrukermarkedet gjennom egne butikker. Våre produkter selges hos de ledende vindus- og byggevareforhandlerne i Norge. Forhandlerne våre kan alt om våre vinduer og dører og de deler mer enn gjerne sin kunnskap med deg. Ikke nøl med å ta kontakt. Forhandleroversikten vår er oppdatert, så sjekk der hvilken forhandler som nå er din nærmeste.Smarte dører og vinduer fra NorDan

Hjemmet ditt er i ferd med å bli smart, og med smarte dører og vinduer fra NorDan kan du ta del i den spennende utviklingen.

Teknologi får en større og større rolle i livene våre. Mange av oss er koblet på døgnet rundt, og det spiller mindre og mindre rolle om det er smarttelefoner, nettbrett eller bærbare datamaskiner vi bruker. Men selv om vi fyller boligene våre med høyteknologi, har ikke bygningene i seg selv vært spesielt teknologiske. Med smarte dører og vinduer fra NorDan er dette i ferd med å forandres.

Teknologi får en større og større rolle i livene våre. Mange av oss er koblet på døgnet rundt, og det spiller mindre og mindre rolle om det er smarttelefoner, nettbrett eller bærbare datamaskiner vi bruker. Men selv om vi fyller boligene våre med høyteknologi, har ikke bygningene i seg selv vært spesielt teknologiske. Med smarte dører og vinduer fra NorDan er dette i ferd med å forandres.

Smarte dører og vinduer
Med lang tradisjon for nyskapning og innovasjon har NorDan utviklet et helt nytt konsept for vinduer og ytterdører. Materialene er fortsatt tre og glass, og hovedoppgaven er fortsatt den samme. Men ny teknologi gjør at for eksempel smarttelefonen kan «snakke»med ytterdøren og vinduene i huset. Det gir helt nye muligheter for sikkerhet, energibesparelser og tilgjengelighet. Vi kaller det smarte dører og vinduer.

Små brikker i et stort puslespill
Smarte enheter er i seg selv ikke noe nytt. I flere år har det fantes styringssystemer for smarte hus, men de aller fleste har enten vært ettermonterte eller basert på egne standarder. NorDan samarbeider med Lyse og Smartly om produktserien med smarte dører og vinduer. Det betyr at strømmåleren, alarmsystemet, lysbryterne og varmepumpen alle snakker med hverandre og med smarttelefonen din. Hver på sin kant utgjør de ikke så mye, men koblet til en intelligent sentral spiller de en viktig rolle i puslespillet fremtidens hjem.

Informasjon og kontroll
Du er bortreist og det ringer på døren. Normalt sett ville du ikke fått vite om besøket i det hele tatt, men med en smartdør fra NorDan kjenner du det vibrere i lommen. På mobiltelefonen venter et anrop fra huset, og i det du tar telefonen får du opp en videostrøm av den som står utenfor døra. Toveis tale gjør at dere kan føre en samtale, før dere blir enige om å ta besøket en annen gang. Seinere på kvelden har du avtalt at naboen skal vanne blomstene dine. Du setter opp en engangskode, og får et vennlig pling når døren har registrert at koden er tastet. Men selv om det smarte hjemmet gir deg både mer informasjon og økt kontroll, gir det deg også noe enda viktigere. Det gir deg smart informasjon, og det gir deg vissheten om at du selv kan få vite hva som skjer i huset ditt når du selv ønsker det.

Les mer om smarte vindu og smarte dørerEndelig egen nettbutikk

Under heading

Se våre screens

Solskjerming

Steng solen ute, slipp dagslyset inn

Er det sola eller innsynet som sjenerer deg?

En utvendig solskjerming som slipper dagslyset inn, samtidig som den holder solstrålene og varmen ute. Til forskjell fra utvendige persienner og markiser er NorDan Screens laget for å tåle svært tøffe værforhold, samtidig som den ikke går på bekostning av fasadeuttrykket. NorDan Screens monteres på vinduer og skyvedører fra fabrikk, og er på den måten er naturlig del av vinduet. Det gjør at man unngår kostbar ettermontering, samtidig som man reduserer opptil 90 % av solvarmen.