Glass – stort utvalg, unike egenskaper

Glass spiller en stor rolle når det kommer til vinduets funksjon og ytelse.

Forskjellige glasstyper tjener forskjellige formål for å gi vinduet det utseende, funksjonaliteten eller effektiviteten man ønsker å oppnå i et vindu. Ved å forstå hvilke muligheter man har når det kommer til glass, vil man kunne lettere ta riktig avgjørelse ved kjøp av nye vinduer.

3- lags glass for bedre isolasjon

En av de viktigste funksjonene til glass er isoleringsevnen og energieffektiviteten. Uten riktig glass kan rom overopphetes om sommeren og føles veldig kalde om vinteren. Dette kan føre til økte kostnader for nedkjøling og oppvarming samt redusere bo komforten i hjemmet ditt.


Våre 3-lags glass har 3 separate lag med glass og 2 spacere mellom dem som er fylt med gass for å gi betraktelig bedre isoleringsevne til dine vinduer. Derfor anbefaler NorDan alltid 3-lags glass, uavhengig om det er nybygg eller rehab. Med 3-lags glass får du bedre bo komfort, det er lettere å opprettholde jevn temperatur i boligen og du slipper kaldras. Dermed vil du spare strøm på oppvarming og nedkjøling året rundt.

Glasstyper

I tillegg til riktig isolerings- og energibesparingsevne, kan glass ha andre funksjoner slik som person- og innbruddsikkerhet, støyreduksjon, innsynsreduksjon eller soldemping.

Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass finnes i ulike utførelser for beskyttelse mot påkjenninger som fall, personskade ved kollisjon, innbrudd og hærverk. De vanligste glasstypene innen sikkerhetsglass er laminert og herdet glass.

Laminert glass består av to eller flere lag med glass som limes sammen med en spesiell folie. Når laminert glass knuser, holder glasspartiklene seg samlet og glasset er fortsatt sterkt nok til å holde innbruddstyver ute. Det minimerer også risikoen for kutt og forhindrer fall gjennom glasset.

Herdet glass er et vanlig floatglass som hetes opp til ca. 650 grader Celsius og som deretter raskt kjøles ned. Det gjør at glasset blir opptil 6 ganger så sterkt som vanlig glass av samme tykkelse. Når herdet glass knuser, blir glasspartiklene mange små og relativt ufarlige.

Lyd- og støydempende produkter

Vinduer er et av de svakeste punktene i et bygg når det gjelder støy. Velger du støydempende SoundTech vinduer fra NorDan, får du støyreduksjon helt opp mot Rw 49 dB, avhengig av produktvalg. For at et vindu skal ha støydempende egenskaper, er det ikke bare glasset som er viktig, men også karm og ramme. Her er det viktig å nevne er at NorDan alltid oppgir lydverdien for hele produktet – glass, karm og ramme – ikke bare for glasset.

Solglass

Rom med store vindusflater som er vendt mot sør er ofte eksponert for mye varme og lys som stråler inn. For mye varme eller lys kan gi områder som er ubehagelig å bo eller arbeide i. Solglass stopper ca. 70% av solvarmen og gir en merkbar positiv effekt på innemiljøet. Ved å velge solglass til dine vinduer, kan du oppnå stabil varmebalanse og samtidig slippe inn godt med lys.

 

Selvrensende glass

Store vindusflater kan være vanskelig å rengjøre, spesielt i høyden, hvor det er vanskelig å komme til. Bioclean er et selvrensende belegg som, ved hjelp av UV-stråling, frigjør smuss på glasset mens regnet skyller glasset rent. Resultatet er rene vinduer som krever mindre rengjøring.

(Det er viktig å huske at Bioclean glass kun vaskes med mildt vaskemiddel, og alle kjemiske produkter slik som husvask må unngås. Dersom arbeid som maling etc. utføres, må Bioclean glasset tildekkes.)

Antidugg glass

På dager med kalde og klare netter og høy luftfuktighet kan det oppstå kondens på utsiden av glasset. Godt isolerte vinduer, med lav u-verdi, slipper ut mindre varme. Dette kan medføre kondens på utsiden av glasset.

Med et kondensreduserende belegg på det ytterste glasset reduseres danning av dugg på utsiden betraktelig. Belegget hjelper glassoverflaten med å holde temperaturen høyere enn duggpunktstemperaturen, slik at du kan nyte klar utsikt året rundt.

OBS! Antidugg glass må håndteres med forsiktighet. Glasset må ikke skrapes og skal tildekkes ved utføring av arbeid som kan føre til skade på belegg. (feks v/maling, sliping, ol).

Dekorative glasstyper

Hvert vindu tjener sin hensikt og det er ikke alltid man ønsker et helt klart glass i de mer private rom. NorDan tilbyr flere glasstyper og varianter av innsynsreduserende glass. Spesielle og dekorative glasstyper, slik som etset glass, og Cotswold glass er tilgjengelig på forespørsel.

NorDan