3D-PRINTET VINDU

Verdens første vindu i biokompositt, produsert i en 3D-skriver

3D printet vindu i biokompositt

I samarbied med Stora Enso og BLB Industries har NorDan skapt et unikt, industrielt samarbeid med innovasjon og bærekraft på toppen av agendaen. Dette har resultert i verdens første vindu i biokompositt, produsert i en 3D-skriver.

Verdensnyhet fra NorDan, rundt fastkarm vindu produsert i en stor 3D-skriver i moderne biokompositt materialer, det vil si bærekraftig additiv 3D-produksjon. De 3D-printede runde fastkarm vinduene fra NorDan er av høyeste kvalitet og med bærekraftige materialer. Fra BIM modell til 3D-printet produkt med en perfekt digital tvilling. Diameteren på produktet er fra 40 cm og opp til 120 cm.

I front når det gjelder teknologisk innovasjon

Vi kan produsere vinduer og dører i opp til 1,5 meters bredde og 2,5 meters høyde. Produksjonstiden for ett vindu er cirka to timer. Vinduene blir produsert i et miljøvennlig biokompositt-materiale, som er både slitesterkt og robust. Vinduet har mange egenskaper som tilsvarer eller overgår sine slektninger i tre og aluminium. I 3D-skriveren smeltes små pellets av biokompositt sammen for å danne vinduskonstruksjonen. Resultatet er en svært robust og solid karm, med unik motstandsdyktighet mot vind og vær selv i utsatte miljø.

NorDan