Husnøkkelens tid er snart forbi:

– Om fem år er smartdører standard

Ingen febrilsk leting i lommene. Ingen nøkkel som plutselig er borte. Ikke noe fastfrosset nøkkelhull. Bare taste inn en personlig kode, og du er hjemme. Eller du trenger ikke det en gang – døra til hjemmet ditt åpner og låser du fra smarttelefonen din.  

– Om maks fem år er dette standard for ytterdører fra NorDan, fastslår markedsdirektør i NorDan Gruppen, Johannes Rasmussen.

Familiebedriften på Moi lengst sør i Rogaland ble etablert i 1926 og har gradvis utviklet seg til å bli markedsleder, også på innovasjon. Tradisjon for nyskaping står sterkt i konsernet, som i fjor omsatte for 3,4 milliarder kroner. 

NorDan lager vinduer og dører i høy kvalitet og med miljø i fokus. Nå er enda en dimensjon høyaktuell: Smarthjem-teknologi.

– Vi har besluttet at vi skal være ledende på smarte vinduer og dører med tilbehør. Døra er inngangen til det smarte hjem, proklamerer Rasmussen og peker på hvor raskt utviklingen går: 

– Det skjer mer på to-tre år nå enn det før gjorde på ti. I fjor utgjorde smartdører 12-13 % av dørsalget vårt, i år regner vi med å passere 20 %. Om tre år vil markedet tippe 50 %, og om maks fem år er elektronisk lås standard for nye dører til private hjem, slår han fast.

– Det skjer mer på to-tre år nå enn det før gjorde på ti. I fjor utgjorde smartdører 12-13 % av dørsalget vårt, i år regner vi med å passere 20 %. Om tre år vil markedet tippe 50 %, og om maks fem år er elektronisk lås standard for nye dører til private hjem

Enkel å montere, enkelt å vedlikeholde

Komplisert montering? Nei takk. Det må ikke være tidskrevende å gjøre det selv. NorDan myggnetting kommer med ferdigborret hull, slik at den lett kan monteres på ditt vindu. Det gjør det også like enkelt å demontere myggnettingsrammen, –om det noen gang skulle være nødvendig. Løftehjelp trengs ikke, myggnettingen er ikke tung i det hele tatt. Den er nemlig laget i aluminium, som gjør at selv om rammen skal på et stort vindu, slipper du å kalle på en hjelpende hånd.