NorDan Hel Aluminium

HelAlu banner

Helt nye muligheter med alt på ett sted

Tre kombinert med aluminium utvendig har vært en stor suksess for NorDan i flere tiår. For å tilby markedet den beste totalløsningen introduserer NorDan nå produktserien Hel Aluminium. Dette åpner for helt nye løsninger – for alle typer bygg.

Produktinfo

Hel Aluminium fra NorDan utvikles av Sapa for det nordiske markedet. Et tett samarbeid har gjort Hel Aluminium til noe helt nytt: Markedsledende aluminiumsløsninger – formidlet med den sammen kunnskapen og veiledningen man forventer fra NorDan. Dessuten kommer de aller fleste vinduene og dørene i Hel Aluminium ferdig montert og ferdig glasset fra fabrikk. Det gjør at de samme håndverkerne som kan montere et trevindu, også kan montere et vindu i Hel Aluminium.

Dette er NorDan Hel Aluminium

 • Gode energiegenskaper
 • Robust konstruksjon
 • Høy motstandsdyktighet mot UV-stråler, temperaturforandringer og uvær
 • Lavt vedlikeholdsbehov
 • Resirkulerbart råmateriale
 • Enorme valgmuligheter
 • Skreddersøm og gode råd fra vår egen designavdeling
 • BIM-objekter på forespørsel
 • Kostnadseffektivt med alle vinduer og dører fra en og samme leverandør

Kontakt

NorDan Hel Aluminium

Kontorveien 12
4033 Stavanger

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: +47 466 20 110
Tlf: +47 466 20 124
Tlf: +47 5140 4000

Screens katalog

Vinduer

Vindusløsninger i hel aluminum

Å velge rett vindu til rett bruksområde kan være en krevende øvelse. Med vinduer i hel aluminum blir det hele litt enklere. Mengden dagslys er avgjørende for å oppleve kvalitet når man er innendørs, uansett om det er hjemme eller på jobb. NorDans vinduer i hel aluminium er konstruert for maksimalt lysinnslipp, uten å gå på bekostning av isolasjonsevne og tetthet.1086/3086 PX Vindusløsning

1086 PX for åpningsbare vinduer og 3086 PX for faste vinduer er et superisolert system basert på 86 mm karmbredde.1086/3086 SX Vindusløsning

1086 SX for åpningsbare vinduer og 3086 SX for faste vinduer er et ekstra godt isolert system med 86 mm karmbredde.1086/3086 Vindusløsning

1086 for åpningsbare vinduer og 3086 for faste vinduer er et isolert system basert på 86 mm karmbredde.3086 Prosjektløsning

Lavprofil-løsning for isolerte vinduer med U-verdier helt ned mo 0,81 W/m²K. Maksimalt lysinnslipp takket være den slanke karmen som er 52 mm på utsiden og 87 mm på innsiden inklusiv vindusrammen. Karmen er «skjult», og bare vindusrammen er synlig fra utsiden. Ekstra godt isolert SX- og superisolert PX er tilgjengelig.1086/3086 SX Norgeskarm

Ekstra isolerte vinduer med U-verdier ned mot 0,73 W/m²K. Spesielt tilpasset det norske markedet, og leveres blant annet med foringsnot på innsiden og festespor for enkel montering av utvendig beslag. Tilgjengelig som Basic, SX eller superisolert PX.1050/3050 Ikke-isolerte løsninger

Profil basert på 50 mm karmbredde. Den idelle løsningen for innvendige løsninger eller andre bruksområder hvor isolerende egenskaper ikke er påkrevd.


Skyvedører

Skyvedører i hel aluminum

På skyvedører kommer Hel Aluminium fra NorDan virkelig til sin rett. Enkel betjening og maksimalt lysinnslipp trekker utsikt og uteområder inn, samtidig som de robuste løsningene gir en følelse av trygghet. Skyvedører har mange bruksområder, fra næringsbygg til sykehus, offentlige bygg og privatboliger. Gode energiegenskaper og robuste, men elegant konstruksjon gir dører som tåler alle typer vær og som tillater en lang rekke ulike designvalg.

Heve-skyvedør

2160 S Heve-skyvedør

Heve-skyvedører med U-verdier ned mot 1,2 W/m²K er basert på dobbelsporet bunnskinne. Heve-skyvedøren gjør det mulig å skape store åpninger, samtidig som betjening av skyvedøren er svært enkel. Det gjør løsningen godt egnet ikke bare til offentlige bygg, men også til private hjem hvor design er høyt prioritert. Heve-skyvedøren er tilgjengelig i en rekke forskjellige konfigurasjoner, med opptil seks rammer i samme karm. Terskelen er konstruert for å felles ned i gulvet, slik at terskelfri adgang er mulig.

Foldedør

1086 Foldedører

1086 Foldedører med U-verdier ned mot 0,92 W/m²K. Foldedørene kan konfigureres for enten innvendig eller utvendig åpning. Man unngår poster i lysåpningen, og løsningen passer bredder helt opp til 6,6 meter. Foldedørene er godt isolert, og er enkle å betjene og justere ved behov. Skjulte hengsler gir et stilrent uttrykk, og konstruksjonen reduserer faren for fingre i klem. I privathjem passer foldedøren godt som utgang mot uteområder og i vinterhager, mens den i kommersielle bygg er svært godt egnet i for eksempel restauranter og butikker. Mange konfigurasjonsmuligheter med opptil 7 folderammer. En 33.5 mm eller 18 mm lav bunnterskel fåes som tilvalg, og denne kan om ønskelig felles ned i gulvet.

Vipp-skyvedør

1086 Vipp-skyvedør

Vipp-skyvedører med U-verdier ned mot 0,86 W/m²K er basert på 86 mm brede profiler. Vipp-skyvedørene glir på en skjult skinne som ligger parallelt med den faste delen av skyvedørskonstruksjonen. I lukket posisjon er den åpningsbare delen i flukt med den faste. For enkel ventilasjon kan den øvre delen av skyvedøren vippes innover i rommet. Døren er svært tett, og en hevet terskel reduserer risikoen for vannlekkasjer. Systemet er tilgjengelig med enten godt- eller superisolerte profiler. Kan enkelt kombineres med 1086 innadslående vinduer, faste vinduer og foldedører siden de alle er basert på den samme grunnleggende profilen.


Dører

Dører i hel aluminum

En god ytterdør skal gi mer enn et godt førsteinntrykk. NorDans ytterdører i hel aluminium er både solide og svært værbestandige. Alle Hel Aluminium ytterdører er bygget på en kraftig og stabil konstruksjon basert på 86 mm brede profiler. Ytterdører i aluminium tilbyr trygg og enkel betjening i tillegg til lang levetid. De er like godt egnet for privatboliger som for større prosjekter, og tilbyr høy isolasjonsevne og markedsledende værmotstand. Velg mellom mange kombinasjonsmuligheter, glassalternativ og brystninger. Også godt egnet for innvendig bruk.2086 SX Dør

Godt isolerte ytterdører med ytterligere isolerende elementer i profilene. Basert på 86 mm karmbredde.2086 Dør

Isolerte ytterdører med U-verdier ned mot 1,3 W/m²K. Basert på profiler med 86 mm karmbredde.2050 Dør

Ikke-isolerte dører basert på 50 mm brede karmprofiler. Den idelle løsningen for innendørs bruk eller områder hvor isolasjonsevne ikke er påkrevd.


Brann

Brannklassifiserte vinduer og dører

Godkjente, brannklassifiserte vinduer og dører i NorDan Hel Aluminiumsortimentet er designet for å hindre varmegjennomgang i opptil 60 minutter. Brannklassifiserte vinduer og dører er basert på profiler med 86 mm karmbredde. Profilene er fylt med et brannhemmende materiale, som hindrer varme- og røykgjennomgang. Godt egnet for næringsbygg, sykehus, skoler, leilighetsbygg, offentlige bygg osv. Løsningene gir prosjekterende enda flere muligheter til å velge de rette produktene til de rette bruksområdene.2086 C Sa/Sm dør2086 C Sa/Sm dør3086 fast vinduProduktene er testet og innfrir kravene som stilles til: EI30 eller EI60;

 • Klassifisert for røykgasskrav Sa og Sm
 • Termisk isolasjon
 • Løsning for antiklem er mulig

Håndtak vinduerSmalt design, standard håndtak**

Tilgjengelig farger: Sølv

RAL 1031

Smalt design, låsbart håndtak

Tilgjengelige farger: SølvRektangulært design, standard håndtak

Tilgjengelig farger: Sølv, hvittRektangulært design, låsbart håndtak*

Tilgjengelige farger: Sølv, hvitt

*Låser i luftestilling
**Tilgjengelig med barnesikring

Tilvalg Foldedør


RAL 1031

Smalt design, innvendig låsbart karmhåndtak

Tilgjengelige farger: SølvStandard utside

Tilgjengelige farger: Sølv, hvittGripehåndtak for folderammer

Tilgjengelige farger: Sølv, hvittInside

Tilgjengelige farger: SølvUtside

Tilgjengelige farger: SølvInside

Tilgjengelige farger: Sølv


Tilvalg Heve/skyvedør

Tilgjengelige farger: Sølv, hvitt


RAL 1031

StandardhåndtakLåsbart håndtakGripehåndtak


Tilvalg Vipp-skyvedør

Tilgjengelige farger: Sølv, hvitt
Håndtak innsideHåndtak utsideSylinderskilt


Tilvalg Ytterdør


HåndtakStandardhåndtak, matt forkrommet

-Standardhåndtak, non-insulatedBøylehåndtak, stål

ID Lock 150 Elektronisk kodelås

Les mer om ID Lock 150Hvit NCS S0502-YSølv NCS S3502-BSort NCS S9000-N

Henglser

Også egnet for branndørerRektangulærSylinderSkjulte henglser

KnappvriderKnappvrider i matt forkrommet utførelse, for innvendig montering.

-Knappvrider i rustfri utførelse, for innvendig montering.

LåserMatt, forkrommet deksel for oval sylinderlås. Innside og utside.

-Rustfri deksel for oval-sylinder. Innside og utside.

-Matt, forkrommet deksel for rokokko-sylinder. Innside og utside.

DørlukkereDørlukker, sølv

-Overflatebehandling


Anodiserte overflater

Anodisering er den mest robuste overflatebehandlingen av aluminiumsprofiler. I tillegg fremhever anodiseringen alunminiumets naturlige uttrykk, styrker overflaten og gjør den motstandsdyktig mot mekanisk slitasje, UV-stråler og annen påvirkning fra omgivelsene.
I tillegg til vår standardfarge NA20 (naturanodisering), kan du velge mellom andre HX-farger mot en tilleggskostnad. Ulike anodiseringsfarger på utside og innside er tilgjengelig, også i kombinasjon med pulverlakkerte overflater for isolerte systemer.
Eksklusive farger: Rustfritt stål og børstet aluminium er også tilgjengelig mot et pristillegg. Leveringstiden er også noe lenger på grunn av den unike teksturen i overflaten.

Standard

NA 20

Naturlig aluminium NA20


HX 10

Varm grå
Warm Grey HX5


HX 10

Lys bronse
Light bronze HX10


HX 20

Bronse
Bronze HX20


HX 30

Kakao
Chocolate HX30


HX 40

Mørk brun
Dark brown HX40


HX 50

Svart
Black HX50


HX 50

Børstet utseende
Brushed look


HX 50

Rustfritt stål
Stainless steel


Fargeeksemplene ovenfor er veiledende, og kan avvike fra originalfargen. Ulike farger på innside og utside er tilgjengelig.


Pulverlakkering etter RAL-skalaen

NorDan tilybr deg muligheten til å skape ditt eget unike produkt basert på alle tilgjengelige farger i RAL- eller NCS-palletten. Standard overflateglans er 30 %, men det er også mulig å velge 70 % glans. Det er mulig å velge ulike farger på innside og utside, også i kombinasjon med anodiserte farger for isolerte systemer.

Spesialfarger

RAL-farger: Mot et pristillegg og økt leveringstid kan vi pulverlakkere de aller fleste RAL-farger. NCS-farger: Vi kan pulverlakkere i de aller fleste NCS-farger. Grunnet det store antallet mulige farger, vil tilgjengelighet, kostnad og leveringstid kunne variere i stor grad.

Populære aluminiumsfarger

Som et alternativ til vår standard hvit RAL9010/NCS S0502-Y/30, så tilbyr vi et stort utvalg av andre farger. Disse fargene er grundig utvalgt basert på de mest populære fargevalgene:

Standard


RAL 9010/NCS S 0502-Y/30


Jet Black RAL 9005


Basalt Grey RAL 7012


Dusty Grey RAL 7037


Window Grey RAL 7040


Silk Grey RAL 7044


Grey Brown RAL 8019


Nut Brown RAL 8011


Anthracite Grey RAL 7016


Red RAL 3011


Brilliant Blue RAL 5007


Moss Green RAL 6005


Oyster White RAL 1013


White NCS S 0500-N

Fargeeksemplene ovenfor er veiledende, og kan avvike fra originalfargen. Ulike farger på innside og utside er tilgjengelig.


Glass-alternativer

Lydreduserende, personsikkerhet, innbruddssikkerhet, energibesparende og dekorativt. Du kan velge mellom mange ulike glass-alternativer basert på uttrykket og kravene du stiller.


Standard

RAL 1031

Klart glass

Etset glass

Tilvalg glass

Glass malt etter farger i RAL-skalaen

Vinduer - teknisk specifikation

- 3086/1086 PX 3086/1086 SX 3086/1086 3086/1086 Norgeskarm 3086 Prosjektløsning 3050/1050 nonins
Passiv-nivå - - - - -
Ekstraisolert - - Possible Possible -
Superisolert - - Possible Possible -
Basic isolert - - -
Ikke-isolert - - - - -
Ytelse Uw, W/m2K Uw, W/m2K Uw, W/m2K Uw, W/m2K Uw, W/m2K Uw, W/m2K
Vipp-Drei 0.8 0.9 1.1 1.09 - -
Vinduer med fast karm 0.7 0.73 0.9 0.86 0.81 -
Tekniske spesifikasjoner
Karmdybde profil, mm 86 86 86 86 86 50
Profilhøyde, mm (ramme og karm) 94,5/124,5 94,5/124,5 94,5/124,5 109,5/124,5 87 109,5
Rammehøyde 67/52 67/52 67/52 67 52 67
Glass, min-maks. mm 35-55 20-64 20-64 20-64 20-64 3-33
Godkjenninger
Vanntetthet (klasse)
Iht. EN12208
9A 9A 9A 9A 9A -
Luftgjennomgang (klasse)
Iht. EN12207
4 4 4 4 4 -
Motstandsdyktighet mot vindlast (klasse)
Iht. EN12210
C3 C3 C3 C3 C3 -
Innbruddssikring
Vinduer/vinduer med fast karm
RC2/RC3 RC2/RC3 RC2/RC3 RC2/RC3 RC2/RC3 -
Design
Ramme-materiale Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium
Anodisert overflate
Pulverlakkering i henhold til RAL eller NCS Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans
Blandet overflatebehandling eller ulike farger på innside og utside -
Buet/kurve-form for faste karmer (kun basicisolert) - - - -
Skjulte hengsler - -
Spor på innsiden, håndtak på utsiden - - - - -
Glasslister On inside On inside On inside On inside On inside On inside
Montering og installasjon
Montering med braketter eller Adjufix

*Verdier er beregnet for vinduer med dimensjonene 1230x1480 mm. Verdiene kan forandre seg basert på glassalternativ.

Dører - teknisk spesifikasjon

- 2160 Løft-Skyvedør 1086 Vipp-Skyvedør 1086 Utside/Inside Foldedør 2086 SX Inngangsdør 2086 Inngangsdør 2050 Inngangsdør
Ekstraisolert - - -
Superisolert - -
Termisk isolert - -
Ikke-isolert - - -
Energiytelse, Uw, W/m2K* Basic Super Insulated (SI) Super High Insulated (SHI) 1086 SX 1086 1086 SX 1086 -
1.24 1.17 1.13 0.84 0.95 0.92 1.05 0.89 1.07 -
Utgaver med forbedret ytelse mot vær Extreme Plus Extreme Plus -
Tekniske spesifikasjoner
Karmdybde, mm 160 86 86 86 86 50
Glasstykkelse, mm 23-53 20-64 20-64 20-64 20-64 3-33
Maks. rammestørrelse (b/h), mm 3100/2800 1650/2400 1100/2800 1350/2500 1350/2500 1350/2500
Rammevekt: maks (kg) 330 130 100 200 200 200
Kombinasjons-
muligheter
Opptil 6 rammer i en karm Opptil 4 rammer i en karm Opptil 7 rammer i en karm Enkeltramme Enkel- eller dobbelramme Enkelt-karm Enkel- eller dobbelkarm Enkel- eller dobbelkarm
Låsealternativ Trepunkts lås Enkeltpunkt lås Trepunkts lås Enkeltpunkts lås Enkeltpunkts lås
Godkjenninger
Vanntetthet (klasse)
Iht. EN12208
9A 9A 9A/E900¹ 9A 4A 9A 4A -
Luftgjennomgang (klasse)
Iht. EN12207
4 4 4 4 2 4 2 -
Motstands-
dyktighet mot vindlast (klasse)
Iht. EN12210
C3 C3 C3 C3 C2 C3 C2 -
Design
Rammemateriale Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium
Anodisert overflate
Pulverlakkert i henhold til RAL eller NCS Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans
Blandet overflate-
behandling eller ulike farger på innside og utside.
-
Glasslister På innsiden På innsiden På innsiden På innsiden På innsiden På innsiden
Adgangskontroll
Smarte funksjoner -

¹ Høy terksel 74mm/lav terskel 33,5mm
*Beregningsgrunnlag for verdier:
Heve-skyvedører med målene 3000x2100 mm
Foldedører med målene 3000x2100 mm
Vipp-skyvedører med målene 3000x2100 mm
Inngangsdører med målene 1230x2180 mm, Versjon med forbedret ytelse mot vær: "Plus"
Verdiene kan avvike basert på ulike glassalternativ.

Teknisk spesifikasjon - Brann

- 3086 EI30 fast karm 2086 EI30 C Sa/S200 dør 2086 EI60 Sa/S200 dør
Brannklasse EI30 EI30 EI60
Røyk-kontroll - C Sa/Sm C Sa/Sm
Standard SX-isolering -
Ytelse
Energiklasse: U-verdi 0.89 1.00 Ikke testet
Lydreduksjon Ikke testet Ikke testet Ikke testet
Tekniske spesifikasjoner
Karmdybde, mm 86 to 118 86 to 118 86 to 118
Rammelmål B ubegrenset x H 4620 mm losholt maks. c/c 6600 mm - -
Enkeltramme-dører størrelse maks. (BxH), mm - 1350x2250 1350x2250
Dobbeltramme-dører størrelse maks. (BxH), mm - 2365x2250 2326x2250
Montering og installasjon Braketter Braketter Braketter
Godkjenninger
Sertifikater SC0836-14, 144502 SC0836-14, 144502 SC1457-16
Godkjente fyllingspaneler Innvendig: Aluminiumsdekket gips
Rockwool-fylling + aluminiumsdekket gips
Ingen godkjenning Ingen godkjenning
Godkjente brannglass Pyrostop 30 (SGU, DGU og TGU)
Contraflam 30 (SGU, DGU og TGU)
Pyrostop 30 (SGU, DGU og TGU)
Contraflam 30 (SGU, DGU og TGU)
Contraflam 60-3 SGU
Design
Rammematerialae Aluminium Aluminium Aluminium
Anodisert overflate
Pulverlakkering i henhold til RAL eller NCS Standard 30 % glans Standard 30 % glans Standard 30 % glans
Blandet overflatebehandling eller ulike farger på innside og utside
Glasslister På innsiden På innsiden På innsiden
Tettelister/pakninger Svart Svart Svart
Varmkant Rustfritt stål Rustfritt stål Rustfritt stål

* Verdier er beregnet på dører med dimensjonene 1230x2180mm, med Ug-0.6
* Verdier er beregnet på vinduer med dimensjonene 1230x1480mm, med Ug-0.6

Symbolforklaring

Dette er hva symbolene betyr, og hva man kan forvente av produktene våre.


Sikkerhet

NorDan HelAlu vinduer og dører gir høy grad av innbruddssikkerhet. Løsningen er grundig testet under ekstreme værforhold, og tilbyr høy grad av sikkerhet også i svært krevende værforhold.

Energi

Med U-verdier ned mot 0,70 W/m²K har vinduer og dører fra NorDan HelAlu svært gode energiegenskaper. Som standard har alle glasskassetter varmkant og energiglass innvendig. Produkter med trelags glass har i tillegg energiglass på utsiden.

Lydereduserende

Våre løsninger leveres med lydreduserende glasskasett som standard. For prosjekter med spesielle krav til støyreduksjon tilbyr vi naturligvis glassalternativ med ytterligere støydemping.

Pulverlakk

Vi overflatebehandler våre produkter med høyeste kvalitet. Velg mellom alle farger i RAL-paletten eller anodisering. Vi tilbyr også forskjellig fargevalg på innside og utside. Standard glansgrad er 30 %, med mulighet for opptil 70 % glans hvis ønskelig.

Barnesikring

Vinduene og dørene er laget for å være trygge også for små hender. Anti-klem-løsnigner, trygg åpning, sikker lufting og egne beslag for å hindre utilsiktet åpning.

Anodisert

Anodisering er den mest robuste overflatebehandlingen tilgjengelig for aluminiumsprofiler. Anodisering har svært høy motstandsdyktighet mot mekanisk slitasje, UV-påvirkning og klimapåkjenninger. Seks anodiseringsfarger er tilgjengelig.

Smarte funksjoner

Vi tilbyr integrert porttelefoni, adgangskontroll-løsninger, kameraer, elektroniske låser osv. etter avtale.

Kontakt NorDan Hel Aluminium

Kontakt oss. Vi vil gjerne svare på dine spørsmål

Du kan kontakte oss via telefon eller e-post nedenfor.


Kontakt

NorDan Hel Aluminium

Kontorveien 12
0433 Stavanger

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: +47 466 20 110
Tlf: +47 466 20 124
Tlf: +47 5140 4000

E-mail NorDan Hel Aluminium
Navn (*)
Skriv inn navnet ditt
E-post (*)
Vennligst skriv inn en korrekt e-postadresse
Emne (*)
Skriv et emne
Melding (*)
Beskriv saken din
Sikkerhet (*) Sikkerhet
Skriv inn riktig tegn
(*)
Invalid Input
Send e-post